Locuitorii din Dumbrăvița, urmăriți când aruncă gunoiul! Au fost montate camere de supraveghere lângă recipientele de colectare

Autoritățile din comuna timișeană Dumbrăvița vor să le vină de hac celor care refuză pur și simplu să respecte regulile de protejare a mediului. Reprezentanții administrației locale au anunțat că au fost montate camere de supraveghere în locurile prevăzute cu recipiente de colectare.

Se încearcă educarea prin aplicarea de contravenții, spun aleșii locali, care au luat această decizie după ce au văzut că lucrurile nu se schimbă cu vorba bună. Astfel, au fost montate camere de luat vederi pentru a-i putea prinde pe cei care aruncă sticlele, borcanele sau alte tipuri de deșeuri lângă recipientele speciale. Amenda va fi dată în baza imaginilor surprinse și a informațiilor oferite de cetățeni.

„Este un proiect în curs de implementare. Sunt camere mobile pe care le vom monta în jurul recipientelor și deja avem persoane pe care le-am identificat. Practic, le mutăm dintr-un loc în altul. Am făcut acest lucru pentru igienizarea localității pentru că deja este crunt ce se întâmplă. Când sunt pline recipientele mai înțeleg, dar în momentul în care de cu seară s-au golit și a doua zi dimineața pui plasa cu sticle de bere lângă recipient, nu pot să înțeleg. Polițiștii locali au fost ocupați cu pandemia și cu supravegherea populației, alături de Poliția Română. Acum, când se relaxează situația, începem să punem un accent foarte mare pe igienizare. A terenurilor necurățate, a ambroziei, a recipientelor.”, a explicat pentru Express de Banat Arpad Miklos, viceprimarul comunei Dumbrăvița.

Odată identificați, cei care ignoră cu bună știință regulile de mediu vor primi amendă la domiciliu.