Nicu Fălcoi critică lipsa unui plan coerent al autorităților: „Guvernul s-a dovedit nepregătit!”

Senatorul Nicu Fălcoi dă vina pe Guvern pentru problemele apărute în ultimele zile! Useristul spune că instituțiile nu s-au pregătit suficient pentru relaxarea măsurilor și mesajele contradictorii ale autorităților au creat spațiu de manevră pentru cei predispuși să încalce legea.

Relaxarea restricțiilor fără mecanisme care să prevină revenirea la starea inițială și aglomerația de la Vama Nădlac i-au atras atenția senatorului Fălcoi. Useristul consideră că Guvernul și instituțiile s-au pregătit superficial pentru perioada de relaxare a restricțiilor și nu au avut un plan coerent. „După mai bine de două luni de criză, Guvernul s-a dovedit nepregătit să aplice un plan coerent și să acționeze profesionist. Asta în condițiile în care sper că oficialii noștri realizează foarte bine că acum suntem în mai, nu în ianuarie, iar Guvernul și instituțiile statului nu mai pot pretinde c-au fost luate prin surprindere.”, a scris Nicu Fălcoi pe pagina sa de Facebook.

În privința cetățenilor care au creat probleme în ultimul timp, Nicu Fălcoi spune că inconsecvențele Guvernului Orban au dat semnalul că instituțiile nu sunt pregătite să aplice legea. „Dacă ne uităm la toate bâlbele și inconsecvențele din comunicarea oficială a autorităților, vom vedea că fiecare ambiguitate, fiecare răzgândire și fiecare informație contradictorie transmisă în ultimele zile au echivalat cu tot atâtea semnale pe care guvernul le-a transmis că nu e deloc pregătit și stăpân pe situație și că există, așadar, spațiu de manevră pentru-aceia predispuși la încălcarea legii.”, a declarat senatorul USR.