Locuitorii din Ciuchici mai au de așteptat. Apă la robinete abia anul viitor!

Demarate în octombrie anul trecut, lucrările de alimentare cu apă a localităților Ciuchici, Macoviște și Nicolinț au fost reluate săptămâna aceasta, afirmă primarul Ion Orbulescu, însă nu vor fi finalizate mai devreme de 2022.

„Primele săpături pentru introducerea conductelor de apă s-au făcut pe strada nr. 20, din Ciuchici, așa cum o cunoaște toată lumea, pentru că această stradă este cuprinsă într-un proiect pentru asfaltare, depus pe fonduri europene. Acesta este motivul pentru care am început lucrările pe această stradă, ca să nu fim nevoiți ulterior să o spargem. Din această săptămână am început să băgăm conductele de apă între Ciuchici și Macoviște, după care vom ajunge și la Nicolinț.”, a declarat primarul din Ciuchici.

Ion Orbulescu mai spune că, dacă cele două proiecte depuse în 2020 la Compania Națională de Investiții (CNI) vor fi declarate eligibile, și locuitorii din Petrilova se vor bucura de alimentare cu apă.

Avem depuse două proiecte pe CNI: primul – modernizare străzi comunale, pe o lungime de 5 km, care vizează satele Ciuchici, Macoviște Nicolinț și Petrilova, iar cel de-al doilea face referire la alimentarea cu apă în Petrilova și introducerea canalizării în satele Ciuchici, Macoviște, Petrilova și Nicolinț. Așteptăm să vedem dacă vom și primi finanțare pentru ele.”, a concluzionat primarul.