Locuitorii din cartierul Câlnic s-au mobilizat, ca să ia parte la ruga orașului

Reșițenii sărbătoresc în aceste zile Sfinții Apostoli Petru și Pavel, care sunt patronii spirituali ai orașului de pe Bârzava. Creștinii din toată lumea îi prăznuiesc, dar sărbătoarea are o însemnătate aparte pentru locuitorii din municipiu.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt cei care au propovăduit cel mai mult cuvântul Domnului și au răspândit creștinismul în lume. Ziua de astăzi marchează și încheierea postului ținut în cinstea celor doi apostoli, dar și în amintirea obiceiului lor de a posti înainte de a întreprinde acte mai importante.

”Zilele orașului au debutat astăzi cu o serie de manifestări sportive. De  asemenea, au avut loc concursuri de șah și, nu în ultimul rând, au debutat și acele manifestări cultural-artistice în cartierul Câlnic. Ruga din Câlnic are loc astăzi și mâine. Tot mâine vor începe și Serbările Reșiței, care se organizează pe Stadionul de Atletism din Lunca Bârzavei. Mâine seară va fi muzică ușoară, iar duminică muzică populară”, a declarat astăzi, Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

La Biserica „Sfinţii apostoli Petru şi Pavel” din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei a fost celebrată în această dimineață, Sfânta Liturghie de Hram. Alături de preoţii bisericii, la eveniment au fost invitaţi să participe secretarul Episcopiei, protosinghel Casian Ruşeţi, Varlaam Almăjan, stareţul mânăstirii Partoş, protierul sârb Liubomir Matici de la Ciacova, Sergiu Dalea, parohul ortodox al Ticvaniului şi preotul Nicolae Chiosa.

De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Catedralei catolice din Pessaro, Italia, dar şi o delegaţie a credincioşilor ortodocşi din Sutieasca-Sărcia din Voivodina, Serbia. După Sfânta Liturghie, credincioşii au înconjurat în procesiune lăcaşul de cult şi a fost săvârşită slujba de tăiere a colacului.