Atenție, reșițeni, de unde beți apă!

Pe această vreme caniculară, la izvoarele din oraș sunt cozi interminabile. Deși 7 dintre cele 12 izvoare nu au apă potabilă, oamenii se ambiționează să le folosească în continuare. Primăria a amplasat o tăbliță la fiecare din ele pentru a înștiința polulația dacă apa se poate bea sau nu.

Primăria și Direcția pentru Sănătate Publică din Caraș-Severin au efectuat un control privind calitatea apei  la 12 izvoare și 4 foraje publice din oraș. Potrivit rezultatelor, în Reșița sunt 5 izvoare de unde oamenii pot consuma apa. Este vorba de cele amplasate pe Str. Făgărașului, Mărului, Stîncilor și Butovăț nr. 1 și 2. Cele 7 care au apă nepotabilă sunt cele din Aleea Zadei, Albăstrelelor, Doman, Renk, Str. Caen, Victoriei și Butovăț nr.3.

”În urma controlului efectuat de reprezentanții primăriei s-a constatat că 7 din cele 12 izvoare verificate au apă nepotabilă. Prin urmare, recomandăm cetățenilor să respecte cele prevăzute de tăblițele montate deasupra izvoarelor pentru a nu apărea probleme de sănătate”, a spus Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

În ceea ce privește cele 4 foraje publice de unde s-au prelevat probe, apa este potabilă în Parcul Siderurgistului, Bulevardul Muncii și Strada Făgărașului, zona Renk. La forajul din Parcul Tricolorului concentrația de mangan depășește valorile admise. Inspectorii de specialitate din cadrul Primăriei vor curăța în această locație filtrul pentru a remedia problema.