FOTO: Italienii, francezii și sârbii salută reșițenii

În această după-amiază, oaspeți din Italia, Franța și Serbia au venit în orașul de pe Bârzava, la invitația primarului Mihai Stepanescu. Aceștia participă la manifestările pe care municipalitatea le organizează. Cu toții sunt hotărâți să grăbească demersurile de înfrățire cu orașul.

Viceprimarul orașului Caen din Franța, dar reprezentanți ai localitățităților italiene Loretto și Pessaro au sosit în această dimineață la Reșița. Același lucru ar fi trebuit să se întâmple și cu delegația din Serbia, însă aceasta mai întârzie câteva ore. Pentru că orice gazdă trebuie să fie primitoare, edilul i-a invitat pe toți la sediul municipalității, unde le-a prezentat câteva date despre oraș și le-a explicat cât de importantă este relația de prietenie cu vecinii de pste granițele țării. „Ne simțim onorați că ați acceptat invitația noastră. Sunt sigur că avem multe de învățat de la dumneavoastră. Sper să ne înfrățim și să realizăm multe proiecte comune pentru oamenii din orașele noastre”, a declarat astăzi, primarul Mihai Stepanescu.

Și oaspeții s-au declarat încântați de vizita lor. „Sperăm să definitivăm relațiile de înfrățire între cele două localități. Putem avea proiecte comune pe sport, pe linie economică sau chiar universitară, pentru că la Caen există un mediul universitar, care reunește circa 30.000 de studenți”, a spus viceprimarul orașului Caen. Italienii au fost impresionați, mai ales, de latura spirituală a orașului.

„Vă mulțumim pentru spiritualitatea pe care am găsit-o aici. Este fascinant că am putut să vedem așa ceva și cred că proiectele comune pe care le vom dezvolta, ca să îi ajutăm pe membrii comunităților noastre vor fi de bun augur. Puntea spirituală creată deja este începutul unei frumoase prietenii”, a spus reprezentantul delegației italiene.

După ce au schimbat păreri și opinii despre orașele pe care le reprezintă, primarul Reșiței le-a oferit oaspeților mici atenții și le-a promis un tur de neuitat al Reșiței, mai ales că acum orașul este presărat cu manifestări de Zilele Reșiței.