Locuitorii din cartierul Balta Sărată fără apă și fără căldură! Avaria se remediază până la 17.00

Câteva mii de caransebeșeni au rămas fără apă potabilă începând de ieri după amiază, după ce a apărut o avarie la conducta principală de apă de pe strada Calea Caransebeșului. Mai grav este că unii locatari din Balta Sărată au rămas și fără căldură!

Și asta pentru că în cartierul Balta Sărată cele două blocuri ANL sunt alimentate cu căldură de la centrala termică de bloc, astfel că dacă nu a fost apă, cele câteva zeci de familii de la blocuri nu au beneficiat nici de căldură.

Potrivit șefei Aquacaraș Caransebeș, Daniela Novac de ieri după amiază au apărut două avarii pe conducta de apă de pe Calea Caransebeșului, prima a fost remediată târziu în noapte, iar la a doua se lucrează:

Avaria a apărut la ora 17.00 ieri după amiază și s-a lucrat până astă noapte la ora 1.00, dar două ore mai târziu, pe la ora 3.00 a apărut o altă avarie spontană pe aceeași conductă principală, 200 de metri mai sus. Se lucrează la remedierea situației, țeava de 300 trebuie sudată sub presiune. Toate aceste avarii care au tot apărut în ultimul timp sunt cauzate de către lucrările de introducere a rețelei noi de canalizare, utilajele societății Hidroelectrica sunt foarte grele, astfel că sub presiune țevile cedează”, ne-a explicat Daniela Novac.

Șefa Aquacaraș Caransebeș ne-a mai declarat că astăzi va avea loc o întâlnire pe teren a reprezentanților Consiliului Județean Caraș-Severin cu tehnicienii de la Hidroconstrucția, firma care execută lucrările de introducere a rețelei de canalizare și conducerea Aquacaraș Caransebeș, pentru a găsi soluții de finalizare a lucrărilor, astfel încât locuitorii din zonă nu mai aibă de suferit. Precizăm că de câteva luni la casele din zonă au apărut fisuri la baza construcției, iar beciurile caselor s-au umplut de infiltrații, după ce s-a săpat în zonă.

Daniela Novac ne-a mai declarat că până la ora 17.00 avaria va fi remedia. Până atunci sunt afectaţi consumatorii de pe străzile: Calea Severinului, Zlagnei, Nicolae Titulescu, Cernei, Splai Sebeș, Cartier Balta Sărată, Carbonifera Nouă, Carbonifera Veche și str. Țarcului.