Locuințe în Moldova Nouă pentru specialiștii din sănătate și din educație

proiect bloc mn

Orașul de la malul Dunării încearcă să atragă specialiști din domeniul educației și al sănătății. În acest sens, administrația locală plănuiește să construiască 18 locuințe pentru cadre didactice și pentru medici.

Primăria orașului Moldova Nouă s-a înscris în cursa pentru construirea de locuințe destinate specialiștilor din sănătate și învățământ, totul în cadrul proiectului „Construirea de locuințe nZEB plus – pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ în localitatea Moldova Nouă, județul Caraș-Severin”. Acesta urmează să fie finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ urmărește reducerea deficitului în ceea ce privește furnizarea serviciilor pe cele două paliere în comunitățile marginalizate, precum și în cadrul grupurilor vulnerabile. Astfel, dacă pe segmentul sanitar materializarea investiției ar însemna o poartă deschisă spre creșterea numărului de specialiști care să-și desfășoare activitatea în cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, pentru specialiștii din învățământ locuințele construite vor putea fi puse la dispoziția celor care fac naveta de la cel puțin 50 de km distanță și pentru atragerea de noi specialiști, asigurându-se astfel accesul tuturor cetățenilor la educație.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Cele 18 locuințe (10 pentru specialiștii din sănătate și 8 pentru cei din învățământ) trebuie să fie eficiente din punct de vedere energetic. În plus, în proximitatea unităților de locuit a specialiștilor din sănătate și educație vor fi amplasate două stații de reîncărcare a vehiculelor electrice (reîncărcare lentă).

Valoarea maximă eligibilă a proiectului „Construirea de locuințe nZEB plus – pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ în localitatea Moldova Nouă, județul Caraș-Severin”, este de 8.033.034,64 lei cu TVA, din care 6.750.449,28 lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență.

publicitate si promovare online banner maxagro