Locomotivele din Reșița au trecut testul primului sezon. Spectacolul va continua și în 2016

La prima prezență în Campionatul Național de Fotbal American, echipa Reșița Locomotives s-a clasat pe locul 5. Gruparea sportivă din municipiul de pe Bârzava, înființată de medicul stomatolog Raul Siladi, a dus până la capăt primul sezon din competiția internă.

Deși sunt conștienți că fotbalul american nu face audiență în țara noastră, pentru că este departe de show-urile cu zeci de mii de fani în tribune oferite în Statele Unite, există totuși câțiva „nebuni frumoși“ care nu se iau după aceste criterii, ci își urmează visul. Printre aceștia, și cei ce-și spun Locomotivele din Reșița, care, după ce „au luat pulsul“ fotbalului american în echipa Timișoara 89ers, împreună cu care au devenit vicecampioni în 2014, au decis să continue aventura pe cont propriu. Așa se face că, în sezonul 2015, Campionatul Național de Fotbal American a avut-o printre participante și pe Reșița Locomotives, repartizată în Conferința Nord-Vest, alături de Cluj Crusaders și Timișoara 89ers.

Chiar dacă s-a aflat la debut, echipa reșițeană a reușit performanța de a nu termina ultima competiția în care au fost angrenate șase echipe. În meciul decisiv, Reșița Locomotives a învins pe Mureș Monsters, din Conferința Sud-Est, și s-a situat pe locul 5 în clasamentul final al Campionatului Național de Fotbal American, ediția 2015. Reșițenii au încheiat anul cu un meci amical pe teren propriu, la Stadionul „Gloria“, cu Bucharest Warriors, echipa cu care au disputat de altfel prima partidă din istoria echipei Reșița Locomotives. Dacă pe 26 octombrie 2014 reșițenii se impuneau la București cu 6-0, în 2015 Războinicii și-au luat revanșa în municipiul de pe Bârzava, cu 33-14. Reșița Locomotives a reușit atunci două touchdown-uri, prin Ionuț Voinea și Ionuț Murgu, urmate de câte un extrapunct transformat de Marko Karabaic.

„Consider că a fost un meci foarte util pentru noi, am exersat multe scheme, unele ne-au ieșit chiar foarte bine, la altele se pare că mai avem de lucrat. Scenariul meciului s-a desfășurat așa cum m-am așteptat. Atâta timp cât am fost proaspeți fizic, am reușit să le facem față adversarilor, nu cred că se punea problema științei jocului în prima jumătate. În repriza a doua s-a pus problema faptului că suntem puțini din punct de vedere numeric, astfel că mulți jucători erau nevoiți să joace și faza ofensivă și faza defensivă și în a doua jumătate a meciului am căzut. Sincer, noi n-am simțit frigul, din teren se simte cu totul altfel, eram foarte prinși de joc. Sper că am reușit să le oferim un spectacol frumos celor care au venit să ne vadă și continuăm să ne antrenăm și sperăm să facem o figură frumoasă în campionatul viitor“, ne-a spus Raul Siladi, președintele Reșița Locomotives.

Echipa reșițeană se află momentan în vacanță, dar intenționează să facă noi recrutări, pentru completarea lotului, după cum a precizat Raul Siladi: „Antrenamentele specifice le vom relua probabil la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, în funcție și de cum se stabilește calendarul competițional pentru 2016. Ne dorim să participăm și la anul în Campionatul Național. Sincer, am emoții, pentru că dacă rămânem la un număr de 20 de jucători ne va fi foarte greu să facem față unui campionat. Am început sezonul cu un lot de 36 de jucători și l-am terminat în 20. Dacă începem din start un campionat cu 20-22 de jucători, ne va fi extrem de dificil. Sper să aducem jucători la echipă, să facem recrutări în perioada următoare.“