Mobilizare pentru acordarea de ajutoare!

După ce locuitorii din Moldova Nouă s-au mobilizat săptămâna trecută să sprijine comunitățile afectate de inundații de peste granițele țării, acum și reșițenii au stabilit mai multe puncte de colectare să îi ajute pe sârbii din localitățile cu care orașul este înfrățit.

Având în vedere inundaţiile cu care se confruntă Republica Serbia, o echipă din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a relaţiilor internaţionale s-a deplasat joi în oraşele partenere Vrsac, Veliko Gradişte, Coştei și Pancevo, pentru evaluarea situaţiei şi intervenţia de urgenţă, în măsura posibilităţilor.

,,În urma discuţiilor cu autorităţile locale sârbe, s-a constatat că cele mai afectate sunt localităţile învecinate oraşului Vrsac, oraş cu care municipiul Reşiţa a semnat un protocol de înfrăţire. În acest sens, a fost întocmită o listă cu materialele de primă necesitate pe care municipiul Reşiţa va încerca să le distribuie către Republica Serbia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de administrația publică locală.

În acest sens, s-a declanșat o amplă acțiune de colectare de apă potabilă, alimente în conservă, produse de igienă personală, produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii.

În vederea sprijinirii sinistraţilor sârbi, s-a luat legătura cu o serie de instituţii, iar, în perioada următoare, după informarea şi aprobarea Consiliului Local, vor fi constituite noi echipe pentru acordarea ajutoarelor.

Totodată, la nivelul municipiului Reşiţa, începând de luni, 26 mai, vor fi deschise două puncte de colectare a ajutoarelor, unul la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, situat în Piaţa Republicii nr. 17 (cartier Muncitoresc, clădirea galbenă vizavi de Direcţia Agricolă), şi altul la Bazinul Olimpic de Înot, situat pe Str. Făgăraşului nr. 16 (cartier Lunca Bârzavei).

Programul de funcţionare a celor două puncte de colectare va fi de luni până vineri, între orele 08:00-21:00.

tmc 640