Localitățile din jurul Timișoarei, în carantină pentru încă 14 zile

Joi dimineață la ora 5 a expirat termenul de 14 zile de carantină pentru 13 localități din județul Timiș, însă la propunerea autorităților județene, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avizat prelungirea perioadei de restricții suplimentare cu încă două săptămâni. 

Așadar, rămân în carantină până în 2 decembrieMoșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda ( fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița, din cauză că rata de infectare la mia de locuitori nu a scăzut în timpul carantinei.

Rata de infectare pe ultimele 14 zile în aceste localități, potrivit informării Prefecturii Timiș de joi dimineață: Moșnița Nouă – 10,02/1.000 locuitori, Giroc – 9,30/mia de locuitori, Ghiroda – 9,58/mia de locuitori, Dudeștii Noi -10,67, iar Dumbrăvița – 11,60.

Pentru Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic, DSP nu a întocmit aviz favorabil pentru prelungirea carantinării. La Pesac rata de infectare este 4,49/mia de locuitori, în Fibiș – 5,17, iar la Becicherec – 6,52.

Hotărârile aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au fost transmise Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, iar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinele pentru prelungirea carantinării.

Potrivit Prefecturii Timiș, prelungirea măsurii de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU.

CITEȘTE ȘI: Inspectorii de sănătate analizează carantinarea Timișoarei și a Lugojului. Anunțul autorităților