NEWS ALERT. Localități cărășene în carantină, restaurante și hoteluri închise?! Se hotărăște în câteva ore!

Numărul mare din ultimele zile de îmbolnăviri cu Covid obligă autoritățile să aplice noi restricții pentru a limita răspândirea coronavirusului. Inclusiv în Caraș-Severin, unde situația e tot mai îngrijorătoare!

În București, de pildă, se interzice organizarea evenimentelor private, există obligativitatea purtării măștii în jurul școlilor, pe o distanță de 100 de metri, e interzisă organizarea și desfășurarea procesiunilor religioase în spații deschise, precum și staționarea în apropierea lăcașelor de cult etc. Cel mai probabil și în Caraș-Severin vor fi luate unele măsuri în acest sens astăzi, după ce la Reșița se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca în termen de 48 de ore să se efectueze o analiză la nivelul fiecărui județ privind situația epidemiologiocă. La noi analiza va fi făcută astăzi, după amiază, și în funcție de datele celor de la DSP, cu incidența pe fiecare localitate, se vor propune măsurile necesare și se va decide ceea ce este cel mai bine, în concordanță cu hotărârea CNSU. Măsurile ce vor fi luate pot viza inclusiv carantinarea localităților ori închiderea restaurantelor. În trecut, noi am luat măsuri premergătoare carantinării localităților, precum dezinfecția locurilor publice, a instituților și magazinelor, obligativitatea purtării măștilor de protecție, restricționarea circulației în localitate și au dat rezultate“, a mărturisit prefectul Cristian Gâfu pentru expressdebanat.ro.

leader board 728 x 90 px

În județ există centrele de carantină, însă ele devin funcționale în momentul în care situația o cere. În funcție de necesități, capacitatea de carantinare va crește corespunzător.