Spătaru încearcă să scape de puşcărie!

Aproape cinci ani s-au judecat la Tribunalul Dolj, Liviu Spătaru, fostul primar al Reşiţei, Dan Izvernari, fostul patron al echipei de fotbal din Valea Domanului şi ceilalţi inculpaţi în „dosarul Motorina”, cu toţii acuzaţi şi condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Sentinţa prin care fostul edil-şef a primit la data de 28 februarie a anului trecut şase ani de închisoare cu executare a fost atacată cu apel, atât de avocaţii acestuia, cât şi de DNA. La fel au procedat şi ceilalţi inculpaţi, cu toţii trimişi de magistraţii doljeni în puşcărie. Izvernari a fost găsit vinovat pentru dare de mită şi a primit o pedeapsă similară cu cea a lui Liviu Spătaru, şase ani de temniţă, Gheorghe Lotoroşanu şi Ilie Matei au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare, în timp ce Livia Buta a scăpat mai uşor, cu trei ani după gratii.

Astăzi, cei cinci inculpaţi sunt aşteptaţi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova. Dacă apărătorii acestora nu au probe noi de administrat în cauză, soluţionarea căii de atac nu poate întârzia prea mult. Dacă Spătaru şi Izvernari vor fi nemulţumiţi şi de sentinţa Curţii de Apel, atunci mai au o ultimă şansă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. “Ştiu că nu am nicio vină. De altfel, se va demonstra acest lucru. Mi-e scârbă de ceea ce se întâmplă! Este o făcătură politică!”, a declarat fostul edil-șef al orașului.

 

Comments

  1. Dan says:

    Omul asta impreuna cu altii au costat Resita 5000 locuri de munca si un mall (Eybl din Deta , AWS si TMD Friction la Caransebes ) intr-o perioada foarte buna inainte de criza