Liviu Groza, la 85 de ani: „Cei care vor îmbrățișa istoria vor avea de unde să se inspire”

Când vorbim de istoria municipiului Caransebeș și nu suntem siguri pe informațiile acumulate în timp, mergem la sursă… La 85 de ani, împliniţi azi, istoricul Liviu Groza vorbește cu sufletul despre generali, fii de țărani ajunși să conducă armata țării noastre, cărturari și oameni care au marcat istoria acestei urbe de parcă i-a cunoscut personal.

Toate studiile însușite despre Regimentul de Graniță Româno – Bănățean nr. 13, care și-a avut sediul la Caransebeș, îl fac pe colonelul în rezervă Liviu Groza cel mai cunoscut istoric din țară care poate expune comunicări, bazate pe adevărul rămas în Arhivele de la Viena despre o perioadă în care orașul Caransebeș a cunoscut o dezvoltare culturală și militară deosebit de importantă.

Liviu Groza, deși se află la o vârstă venerabilă, a ajuns să publice cărți după cărți, adevărate mărturii despre istoria locului, lucru apreciat de municipalitate, care nu uită ca în fiecare an de ziua sa colonelul să primească un buchet de flori.

Liviu Groza nu se dezminte nici an acest an de crezul său. Am muncit toată viața ca să trăiesc și după moarte. Am convingerea că generațiile care mă urmează vor avea o sursă de inspirație, iar cei care vor îmbrățișa istoria vor avea de unde să se inspire”, ni s-a confesat colonelul.

La mulți ani sănătoși, domnule colonel!

CITEŞTE ŞI: 

Liviu Groza, la 84 de ani, un adevărat tezaur pentru municipiul Caransebeș 

Liviu Groza, colonelul care a muncit toată viaţa pentru a trăi şi după moarte! 

Dacă ai putut până la 80 de ani, de la 85 de ani e floare la ureche!