Liviu Dragnea rămâne în pușcărie! „Încercările avocaților sunt doar filosofii frumoase!”

Avocatul timișorean Cosmin Bolosin anunță că fostul lider PSD va rămâne în penitenciar, cererile depuse de avocații acestuia fiind inadmisibile.

Liviu Dragnea a depus două cereri la instanța supremă, respectiv la Tribunalul București, prin care solicită punerea sa în libertate de îndată deoarece nu mai poate rămâne în spatele gratiilor după ce decizia CCR privind completurile specializate a fost publicată în octombrie 2019 în Monitorul Oficial. În cererea care a fost depusă luni la Înalta Curte de Casație și Justiție de avocații lui Dragnea se arată că fostul lider PSD formulează contestație la executare. Tot luni, avocații lui Dragnea au depus la Tribunalul București o cerere de habeas corpus (recurs în drept prin care o persoană poate raporta o arestare ilegală sau o detenție ilegală în instanță), prin care fostul lider PSD solicită instanței să constate caracterul nelegal al stării de privare de libertate și să dispună punerea lui „de îndată în libertate”.

Avocatul Bolosin are vești proaste pentru Dragnea înainte ca instanțele să pună în discuție cele două cereri. „Din punctul meu de vedere, cele două cereri pe care le-au formulat Tribunalului și Înaltei Curți sunt doar filosofii frumoase. Plecăm de la decizia Curții Constituționale privind legalitatea constituirii completurilor de judecată. Contestația la executare formulată de avocații domnului Dragnea nu este o cale extraordinară de atac, este un mijloc procedural prin care se încearcă întreruperea unei executări. Or, decizia CCR nu are nimic cu această contestație la executare. Asta s-a stabilit încă de pe timpul tribunalului suprem, de pe vremea lui Ceaușescu. Ei încearcă să reformeze o hotărâre printr-un mijloc procesual neadecvat. Nu are nicio șansă această contestație la executare. Este inadmisibilă. A doua cerere privește o eventuală detenție nelegală, numai că aceasta nu se circumscrie Codului de Procedură Penală românesc. Nu există nicio cale procedurală prin care să poți să invoci acest lucru. Cred că se fundamentează pe decizia CEDO, dar, neavând corespondent în România, e o cerere inadminisbilă întrucât în Codul Penal nu avem această instituție a constatării unei detenții ilegale. Ambele cereri sunt inadmisibile, eu mă așteptam ca avocații să formuleze o cerere de revizuire”, a comentat Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro. Cererea de revizuire ar fi, în opinia avocatului bănățean, o posibilă cheie de ieșire din penitenciar pentru Liviu Dragnea. Altele nu există!