Senatorul Fălcoi apără intervenția americanilor! „Iranul a pus foc în tot Orientul Mijlociu!”

untitled design set 970x90 px

Senatorul USR susține intervenția Statelor Unite în Iran! Generalul Soleimani a devenit un pericol pentru situația din Orientul Mijlociu. Parlamentarul de Timiș analizează situația geopolitică și sancționează PSD pentru politica externă și gestionarea apărării naționale.

Nicu Fălcoi nu crede că Trump este singurul vinovat pentru conflictul din Orientul Mijlociu. Ambițiile de extindere a influenței geopolitice a Iranului prin sprijinirea organizațiilor teroriste a declanșat un răspuns defensiv din partea americanilor. „Cine crede că denunțarea de către președintele Donald Trump a acordului nuclear cu Iranul a declanșat criza probabil nu vede imaginea de ansamblu. Poate că unii nu au văzut că Iranul a pus foc în tot Orientul Mijlociu. Teheranul, prin generalul Soleimani, a devenit brokerul celor mai importante organizații paramilitare teroriste din teritoriile palestiniene până în Yemen, cu mult înainte ca Iranul să devină putere nucleară. Un Iran nuclear, cu ambiții regionale implementate militar și politic în diferite țări ar fi cel mai periculos scenariu pentru toată emisfera nordică și pentru regiunea euro-atlantică”, a scris Nicu Fălcoi în postarea sa.

Delegatul român în Adunarea Parlamentară NATO consideră că neutralizarea lui Soleimani a fost o acțiune preventivă care viza eliminarea unui lider al unei grupări teroriste. Conflictul dintre Statele Unite și Iran a trecut de la sancțiuni politice la acțiuni anti-teroriste. Nicu Fălcoi spune că este pentru prima dată când America vizează un lider al unei țări care sponsorizează organizațiile teroriste. Până în acest moment doar organizațiile conduse din umbră de Teheran au fost țintite.

Nicu Fălcoi, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, declară că generalul Soilmani a urmărit sponsorizarea grupărilor teroriste care lucrau cu Teheranul. Pe lângă acest obiectiv, generalul a încercat să consolideze influența iraniană în Iraq și Siria, să controleze tranzitul energetic din Golful Persic și să elimine prezența americană din Orientul Mijlociu. Recompensele personale ale lui Soleimani au fost consolidarea Gărzilor revoluționare islamice și poziția sa de conducere în stat.

Useristul atacă încercarea Iranului de a schimba guvernul din Irak, loc de interes și greu câștigat de administrația Bush. Tensiunile Iran-SUA au escaladat încă din mandatul lui Barack Obama. Insistențele lui Donald Trump de a negocia un nou acord nuclear s-au lovit mereu de refuzul Teheranului. Succesul canalelor diplomatice în cazul Coreei de Nord, folosind același stil de negociere, nu au fost reproduse în cazul Iranului.

Senatorul de Timiș estimează o nevoie mai mare a României de a se implica în relațiile internaționale atât diplomatic, cât și militar. Fălcoi sancționează guvernarea PSD pentru managementul politicii externe și apărării. România se va confrunta cu noi obligații de natură diplomatică și militară, posibil și cu noi misiuni internaționale complexe. Din păcate, după guvernarea catastrofică a PSD, România este restantă și la capitolul politică externă, și la capitolul de politică de apărare”, a încheiat Nicu Fălcoi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/