LIVE. Cărășenii votează!

273.794 de cărăşeni cu drept de vot sunt așteptați astăzi, până la ora 21.00, în cele 365 de secţii de votare existente în judeţ, pentru a-și alege primarii, consilierii locali și a-și desemna reprezentanții în Consiliul Județean. Pe buletinele de vot din Caraș-Severin apar în total numele a 7.323 de candidați, dintre care unele cu încălcarea legii. Și asta, deoarece candidații respectivi nu au împlinit vârsta legală pentru a ocupa o astfel de funcție, adică 23 de ani. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7, până acum nefiind înregistrate evenimente deosebite.

Ora 9.00, REȘIȚA

Reprezentanții PNȚCD au fost primii dintre candidații aflați astăzi pe buletinele de vot care s-au prezentat la urne. „Mulțumesc echipei care a fost alături de mine și familiei care m-a suportat trei luni de zile lucrând până noaptea târziu. Am votat pentru copilul meu și pentru toți copiii Reșiței. Sondajul făcut în presă, care mă dă câștigător, se referă la o treime din masa electorală, dar îmi dă speranțe”, a declarat Lucian Ionescu, candidatul PNȚCD pentru Primăria Reșița.

lucian ionescu

Ora 9.30, REȘIȚA

Doctorul Jaro Marșalic, propunerea PNL pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a votat la Colegiul Tehnic Cărășan. La ieșirea de la urne, a declarat: „Am votat pentru viitorul nostru și pentru înfrumusețarea orașului meu natal și a județului în care trăim noi toți. Eu le doresc tuturor candidaților succes. Îi rugăm pe alegători să-și fure cinci minute și să meargă la vot, important este ca fiecare să-și exprime părerea așa cum îi dictează sufletul”, a declarat Marșalic.

????????????????????????????????????

Ora 10.00, REȘIȚA

Și-a exprimat opțiunea de vot și candidatul PNL pentru Primăria Reșița, Ioan Popa. Acesta a votat la o secție din centrul orașului, unde s-a prezentat foarte încrezător, alături de soție. „Am votat pentru a deschide Reșița, pentru un viitor mai bun al copiilor mei, al copiilor tuturor reșițenilor și pentru ca să dinamizăm orașul, să începem să mișcăm Reșița”, a declarat Ioan Popa la ieșirea din secția de votare.

????????????????????????????????????

Ora 10.30, Prezența la vot în Caraș-Severin!

La ora 10, prezenţa la vot în judeţul Caraş-Severin a fost de 9,97%. Cei mai harnici votanţi sunt cei din staţiunea Băile Herculane, până la ora 10 votând deja 13% dintre alegători. La Reşiţa au votat peste 3.500 de persoane, adică 4,9% dintre electori, la Caransebeş prezenţa a fost de 6,6%, iar la Oţelu Roşu şi Moldova Nouă prezenţa a fost de 9,9%. La Bocşa au venit la vot până la ora 10 doar 8,4% dintre alegători, la Anina 9,6%, iar la Oraviţa prezenţa la ora 10 a fost de 9,7 procente.

ORA 10.35, CARANSEBEȘ

Prezența la vot depășește 6 procente la ora 10.00. La cele 20 de secții de votare, toate amenajate în instituții de învățământ, spital sau muzeu, sunt înscriși pe listele de vot 24,948 de alegători cu drept de vot. Dintre aceștia mulți sunt plecați în străinătate, astfel că numărul real al prezenței la vot ar putea fi în jur de 15-16 mii de caransebeșeni. Până în prezent nu s-au semnalat probleme la secțiile de votare, deși la secția nr. 82 se pare că o persoană ar fi fost prinsă că a fotografiat votul cu telefonul mobil, însă la Biroul Electoral Local nu a fost depusă nicio sesizare.

ORA 10.40, OȚELU ROȘU

Prezența la vot este dublă decât la Caransebeș, 11 %. peste 1.100 de persoane cu drept de vot și-au exercitat dreptul de a-și vota primarul, consilierii locali și consilierii județeni.

ORA 11.00, REȘIȚA

Prefectul Florenţa Albu a votat în jurul orei 11, la Secţia de Votare Nr. 18, de la Universitate. La ieşirea de la urne, Florenţa Albu a spus: „Am votat pentru o administraţie în folosul cetăţeanului, sunt sigură că se va putea reforma administraţia. Eu cred că încă se poate reforma administraţia românească, cu mari eforturi, dar se poate! Sunt în administraţie oameni foarte buni, dar trebuie puşi la treabă, la locul lor, acolo unde un management eficient poate rezolva problema. Desigur, ca orice proces de reformă, durează câţiva ani”.

florenta albu

Ora 12.00, REȘIȚA

Actualul viceprimar al Reșiței, candidatul PSD pentru funcția de primar, a votat la secția din școala cartierului Câlnic. La ieșire de la vot, Ioan Crina a declarat: „Am votat pentru continuitate, am votat așa cum i-am sfătuit și pe cetățenii Reșiței, cu mintea, pentru că Reșița se află într-un punct în care are nevoie de continuitate, am votat pentru seriozitate și profesionalism, fiindcă astea cred eu că sunt trăsăturile care trebuie să-l caracterizeze pe viitorul primar al Reșiței”.

ioan crina

ORA 12.30, Prezență incredibilă la urne!

La ora 12.00, prezenţa la vot în Caraş-Severin era de 19,75%, cei mai harnici fiind locuitorii staţiunii Băile Herculane care au votat deja în proporţie de 25%. Foarte prost la prezenţa la vot stă municipiul Reşiţa, unde până la ora 12 au votat doar 8,9%, adică puţin peste 6.400 de persoane. La Caransebeş au pus deja ştampila pe buletinul de vot 12,7 procente dintre alegători, iar la Anina, 16,9%. Tot prezenţă slabă este şi la Bocşa, 15,4%, iar la Oraviţa, fix 17 procente au ieşit la vot. Ceva mai mare este prezenţa la Oţelu Roşu, care a trecut de 19 procente, iar la Moldova Nouă, de 18,5%.

Sunt însă şi localităţi unde la ora 12.00 procentul de votanţi era de-a dreptul uriaş. La Zorlencior, spre exemplu, au votat deja 81%, adică 97 de alegători din care 45 pe liste suplimentare, urmat de Dezeşti, cu 69%. Şi la Zorlenţu Mare au votat 494 de persoane, adică 68,9%, 187 dintre ei votând pe liste suplimentare. La Baziaş au votat 64 de procente şi la Calina, 60%. La polul opus a fost Borlova,  cu doar 7% prezenţă de vot la ora 12.00, Doman, cu 7,8%, şi Ţerova, cu 9%.

ORA 12.45, ORAVIȚA

Primarul Dumitru Ursu, candidatul PSD pentru Primăria Oravița, a votat la secția 132. După ce și-a exprimat dreptul la vot, a declarat: „Am votat pentru continuitate, pentru Oravița, pentru că avem multe proiecte în derulare și dorim să le finalizăm. Indiferent de rezultat, eu le mulțumesc orăvițenilor pentru toată încrederea și susținerea ce mi-au acordat-o în acești patru ani de mandat”, a declarat Dumitru Ursu.

 dumitru ursu

Ora 13.00, CARANSEBEȘ

Primarul Caransebeșului, candidatul PNL pentru Consiliul Județean, pentru șefia administrației județene, a votat la Caransebeș. „Am votat astăzi pentru dezvoltarea municipiului Caransebeș, pentru ca povestea să poată continua într-un mod frumos, cu o echipă tânără, ambițioasă și competentă. Am mai votat pentru județul Caraș-Severin, să devină un județ prosper, cu locuri de muncă, cu investiții, în care să accesăm fonduri europene, în care să refacem această infrastructură pe care o avem în prezent și, nu în ultimul rând, am votat pentru un vis al meu de a face din județul Caraș-Severin un pol de dezvoltare turistică. Toate aceste gânduri le-am pus în ștampila de astăzi, am votat pentru viitorul copiilor noștri, pentru a le oferi suficiente motive, gânduri și optimism pentru a rămâne aici, în Caraș-Severin. Cred că împreună toți care am votat astăzi putem scrie o nouă pagină de istorie a județului Caraș-Severin”, a declarat la ieșirea de la vot Marcel Vela.

marcel vela

ORA 13.15, OȚELU ROȘU

Deputatul PNL Valeria Schelean, co-președintele organizației PNL Caraș-Severin, a votat  alegerea reprezentanților administrației publice locale, astăzi, la ora 13.00, în orașul Oțelu Roșu, la secția de votare nr.150, organizată în incinta cantinei de ajutor social de pe strada Republicii. „Am votat cu speranță pentru viitor și cu dorința de a deschide județul Caraș-Severin și de a aduce o creștere a nivelului calității vieții pentru oamenii din județ. Îi îndemn pe cât mai mulți cărășeni să vină să voteze. Este un drept care a fost câștigat cu sacrificii în urmă cu 26 de ani. O prezență ridicată la vot este un lucru sănătos pentru democrație”, a afirmat Valeria Schelean.

valeria schelean_vot la alegerile locale_5 iunie 2016

ORA 13.20, CARANSEBEȘ

Felix Borcean, candidatul PNL pentru Primăria Caransebeș, a votat la secția de la Liceul Decebal. „În primul rând am votat pentru copilul meu, în al doilea rând pentru comunitatea noastră, pentru întregul oraș Caransebeș, pentru a continua povestea de succes a orașului Caransebeș, pentru a dezvolta municipiul nostru, pentru a ne simți bine și în siguranță într-un oraș elegant, curat, frumos cu proiecte prospere, cu adevărat un oraș european. Am venit cu toată familia, în formulă completă, și doresc ca alături de caransebeșeni să fim o familie mare și încrezătoare în viitor”, ne-a declarat candidatul PNL la funcția de primar, Felix Borcean.

felix borcean

ORA 16.00 O treime dintre cărăşeni au ieşit la vot!

33,28% este procentul de prezenţă la vot în Caraş-Severin la ora 16.00, clasamentul fiind practic acelaşi de la raportarea anterioară, diferind doar procentele. La Băile Herculane au fost deja la vot 40,74%, urmează Oţelu Roşu, cu 34,21% şi Moldova Nouă, cu 33,68 de procente. La mijloc se află Anina şi Oraviţa, cu puţin peste 29%, și Bocşa, cu 28,26%. Codaşele rămân Caransebeşul cu 24,39 de procente, în timp ce la Reşiţa au ieşit la vot numai 17,80%!

La Zorlenţu Mare procesul electoral s-a oprit după ce au votat deja 640 de persoane, 433 de pe listele permanente şi 211 pe listele suplimentare, situaţie care se remarcă şi la Zorlencior, unde procentul de prezenţă este de 91,45%.

ORA 17.00 OȚELU ROȘU

Candidatul PNL pentru Primăria Oțelu Roșu a trecut pe la urne foarte optimist. „Am votat pentru un viitor mai bun, pentru siguranța orașului, pentru un oraș curat, civilizat, pentru normalitate”, a declarat Magda Lungu.

magda lungu

ORA 17.30, OȚELU ROȘU

Luca Mălăiescu, primarul în exercițiu, a votat  printre primii cetățeni ai orașului. „Am votat pentru continuitate, pentru un oraș frumos și modern”, a spus candidatul PSD.

ORA 18.00 Prezența la urne

Cărăşenii s-au mobilizat spre seară, 41,55% dintre ei votând până la ora 18.00. Şi clasamentul pe oraşe s-a schimbat, deşi conduce detaşat tot staţiunea Băile Herculane, care s-a apropiat de jumătate din totalul votanţilor ca prezență, 48,82% mai exact. De 40 de procente au trecut şi Moldova Nouă şi Oţelu Roşu, Moldova Nouă cu 41,55% şi Oţelu cu 40,97%. Bocşa recuperează şi face o prezenţă de 36,5%, iar Anina de 36,90%, urmate de Oraviţa cu 35,41 de procente. Şi Caransebeşul a reuşit să mai recupereze, la vot ieşind 30,93% dintre gugulani, în timp ce la Reşiţa au votat doar 23,38%.

ORA 20.00 Prezența la urne

Aproape jumătate din locuitorii judeţului Caraş-Severin au ieşit deja la vot, 48,41% mai exact. Topul e neschimbat de la raportările trecute, cu sublinierea că Bocşa părăseşte codaşele şi se apropie de grupul de vârf. Pe primul loc la prezenţă este staţiunea Băile Herculane, cu 56,77%, urmată de Moldova Nouă cu 49,11%, Oţelu Roşu cu 47,16 procente. La mijloc se află Anina, 40,92%, Oraviţa, 42,21% şi Bocşa 42,62 de procente. A recuperat serios şi Caransebeşul, care s-a apropiat de Anina cu o prezenţă de 37,61%. Reşiţa este tot codaşă, deşi a evoluat mult, prezenţa la vot la ora 18 fiind de 28,45 de procente, adică 20460 de voturi.

La Zorlenţul Mare Instituţia Prefectului a mai trimis 500 de buletine de vot, din cei 716 votanţi de pe listele electorale votând deja 758 de persoane, 245 dintre ei pe liste suplimentare, cu un procent total de prezenţă de 105,9%. Situaţie similară şi la Zorlencior, unde au votat 116,24%, adică din cei 116 votanţi de pe liste au votat 136, 53 dintre ei pe liste suplimentare.

ORA 21.00 S-au închis urnele!

Alegerile din Caraş-Severin s-au încheiat! 138.051 de locuitori ai judeţului s-au prezentat la urne (50,37%). La Reşiţa au fost cei mai puţini votanţi din mediul urban, doar 21.718 reşiţeni au ţinut astăzi ştampila cu „VOTAT” în mână, adică 30,20%. Caransebeşul a recuperat pe seară ceva din decalaj, dar nu foarte mult, 9.805 caransebeşeni (39,30%) urmând să decidă cine îl înlocuieşte pe Marcel Vela la primărie. Moldova Nouă a fost unul dintre oraşele fruntaşe la prezenţă, 50,64% dintre locuitorii oraşului ieşind la vot. Şi la Oţelu Roşu cetăţenii s-au mobilizat şi şi-au făcut datoria civică, 48,29 de procente ajungând la urne.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Vă ținem la curent în timp real cu tot ce se întâmplă în secțiile de votare din Caraș-Severin!