Nimic nou în Valea Domanului. Metalul Reșița, învinsă de foștii jucători!

Ultimul meci al sezonului a adus încă o înfrângere pentru Metalul Reșița, 0-3 cu CSM Râmnicu Vâlcea. Fosta echipă a lui Cătălin Rufă s-a impus clar după pauză și a evitat astfel barajul pentru menținerea în liga secundă.

Ploaia căzută în această dimineață a afectat serios gazonul stadionului „Mircea Chivu” din Valea Domanului, bălțile au fost obstacole serioase pentru jucătorii celor două echipe. Metalul nu a prea contat în jocul de astăzi, o singură fază a atras atenția și i-a pus în alertă pe vâlceni, atunci când Julei a recuperat o minge la mijlocul terenului și a pornit vijelios de pe flancul stâng spre poarta adversă, fiind oprit abia în interiorul suprafeței de pedeapsă. În rest, experimentatul portar al Reșiței, Cristian Zimmermann, a fost pus la grea încercare în câteva rânduri, când a intervenit providențial, dar a și avut noroc atunci când oaspeții au ratat incredibil din doi metri, cu poarta goală.
După pauză, nou-intratul Albert Voinea (fost component al Metalului în 2014) a făcut fulgerător diferența și a punctat în minutele 50 (mingea lovind mai întâi transversala) și 52 (profitând de lipsa de reacție a apărării reșițene). Apoi, în minutul 59, un alt fost jucător al rosso-nerilor, Andrei Neagoe, a trimis mingea peste portarul Zimmermann, din marginea careului, lateral stânga, reușind un scor de forfait: Reșița – Vâlcea 0-3. Oaspeții au pus stăpânire totală pe joc și au pasat foarte mult, ținându-i pe reșițeni în propria lor jumătate de teren.

„Aproape în toate meciurile am făcut o primă repriză bună, dar a doua repriză a lăsat foarte mult de dorit. Am avut câteva discuții la pauză cu ei (jucătorii de la Metalul – n.r.), cred eu de bun simț și pentru a pune anumite lucruri la punct. Dar ei au luat-o sub o altă formă. Probabil tinerețea și lipsa de experiență au făcut ca să fie un rezultat prost pentru noi. Nu prea am multe de spus, sunt pe de o parte supărat, pe de altă parte obosit. Sunt foarte multe lucruri care au dus la aceste rezultate, dar nu e momentul să le discutăm acum, îi lăsăm pe alții să le judece. Eu, cel puțin, ce am putut am făcut. Probabil doi-trei jucători care au rămas și au acceptat să ducă acest retur până la capăt au ieșit cu fruntea sus și probabil că unii dintre ei vor face parte din echipele de liga a doua care îi vor dori. Nu sunt în măsură să pot comenta soarta echipei Metalul Reșița, doar atât că a fost joi o întâlnire la nivelul primăriei. În retur și în play-out au fost și părți bune, și părți rele. Copiii nu au experiență, le trebuie cinci-șase jucători pe lângă ei ca să poată avea un cuvânt de spus. Este greu să începi cu o grupă de copii, la urma urmei, care vin de la Liga a IV-a și Liga a III-a, unde nu prea au prins nici la nivelul ăsta. Dar noi ne-am dorit să ducem până la capăt jocurile, fără să avem probleme, cu neplata arbitrilor, cu probleme de organizare și cu rezultate, ne-am dorit, cât mai bune. În plus de asta, obiectivul a fost aducerea a trei-patru jucători care să facă parte din lotul echipei pentru sezonul viitor, indiferent care ca fi situația acesteia”, a spus antrenorul Carol Gurgu.

Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea 0-3 (0-0)
4 iunie 2016; Stadionul „Mircea Chivu”; spectatori: 18 (!)

Metalul: Zimmermann, Al. Maria, Al. Costea (min. 63, Kopre), C. Anghel (min. 54, Bilal), I. Vlad, Julei, Buzdugan, Pitulice (min. 77, Puiu), Chira, Vitorovic, Kis. Rezerve neutilizate: Knezevic, Tomescu, Al. David, Burciu. Antrenor: Carol Gurgu.

CSM Rm. Vâlcea: Teodorescu (min. 73, Marinoiu), O. Vasile, Pîrvulescu, I. Stoica, Dumitraşcu, Dâlbea, Firţulescu, Piscanu, Neagoe, Georgescu (min. 46, Iordache), C. Stoica (min. 46, A. Voinea). Rezerve neutilizate: Samson, Cucui, Bratu, Cl. Ştefan. Antrenor: Adrian Dulcea.
A arbitrat Nicolae Cătălin Botaş (Timişoara), ajutat la cele două linii de asistenții Gheorghiță Bălan (Pitești) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Claudiu Gaitin (Gătaia). Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).