Lista celor 10 spitale din țară în care vor ajunge primele doze de vaccin anti-Covid-19. Unul este din Banat

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță care sunt primii pași din cadrul Strategiei de Vaccinare. Prima tranșă a vaccinului împotriva COVID-19, BNT162b2, produs de BioNTech și Pfizer, va fi repartizată în 10 unități sanitare din țară, iar una este din Banat.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că în 23 decembrie va fi acordată, cel mai probabil, autorizația condiționată de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, iar în țara noastră va ajunge în perioada 26-31 decembrie 2020.

„Menționăm că în România centrul național de primire și stocare al dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară <<Cantacuzino>> din București. Dozele de vaccin alocate primei tranșe <<simbolice>> vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de Măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2”, au transmis autoritățile.

Vaccinul din prima tranșă va fi distribuit și Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, inclusiv secției exterioare a unității sanitare – Clinica de Recuperare Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare.

Iată lista completă a unităților sanitare în care vor fi distribuite dozele:

1.Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

2.București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“

3.București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)

4.Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca

5.Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța

6.Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova

7.Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

8.Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea”, Baia Mare

9.Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava

10.Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).

De asemenea, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu în 25 decembrie 2020.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/