Se întoarce Cican la conducerea Spitalului Caransebeș? Ambulatoriul rămâne prioritate

City managerul Primăriei Caransebeș, Florin Bogdea, prin decizia primarului Felix Borcean se va ocupa de rezolvarea problemelor Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație. 

În continuare prioritatea Primăriei Caransebeș este deschiderea Ambulatoriului Spitalului și, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări postul de manager al unității medicale se va scoate la concurs spune Florin Bogdea:

Am fost ales președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului și pot să vă spun că astăzi DSP Caraș-Severin a înaintat către spital autorizația de funcționare pe noua structură a Spitalului Municipal, care include și Ambulatoriul cu 21 de specializări. Tot de astăzi angajații Serviciului Public de Întreținere și Reparații se ocupă de reabilitarea unor spații din fosta Policlinică și în timpul cel mai scurt sperăm să deschidem Ambulatoriul”, ne-a declarat Florin Bogdea, care a mai adăugat că pentru început în Ambulatoriu vor fi  deschise 5 cabinete medicale cu 10 specializări, iar după ce se va realiza recepția lucrărilor de la etajul I se va putea funcționa cu toate cele 21 de specializări.

Reamintim că administrația publică s-a împotmolit la final cu lucrările de reabilitare a etajului I din fosta Policlinică, după ce au apărut unele neînțelegeri cu firma care a obținut contractul.

De asemenea în Consiliul de Administrație s-a luat decizia ca postul de manager să fie scos la concurs, spune Bogdea:

În urma dispoziției primarului, în Consiliul de Administrație s-a demarat scoaterea postului de manager la concurs. Și, conform regulamentului se vor stabili comisiile de examinare ale căror membrii vor fi specialiști cu minim 3 ani vechime în funcții medicale de conducere, sau profesori universitari în domeniul sănătății și managementului, sau membri ai Consiliului de Administrație, care să demareze procedura, astfel încât întregul proces să fie unul transparent”, a mai declarat Florin Bogdea.

Precizăm că primarul Felix Borcean a declarat în cadrul unei conferințe de presă că și-l dorește ca manager pe Adrian Cican, fostul manager cu care Borcean a făcut echipă și că 90 % este convins că Adrian Cican va participa la concurs.