Liniștea se impune greu în cartierul viceprimarului din Caransebeș

Mai mulți cetățeni care locuiesc în zona Racoviță a municipiului Caransebeș sunt dezamăgiți de modul în care Primăria le rezolvă problemele. Ei spun că au făcut sesizări cu privire la circulația pe o stradă care prezintă pericol mai ales pentru copii și că nimeni nu-i ia în seamă.

Oamenii sunt vecini cu viceprimarul urbei, însă acesta nu s-a implicat în rezolvarea problemei lor, spune Rodica Ghionea: „Noi stăm în zona Racoviță, casa mea este pe colț, o parte pe strada principală Racoviță și o parte pe I. G. Duca, străduța ce duce spre o sală de fitness particulară. De când s-a deschis această sală parcă nu mai avem liniște. Se circulă cu viteză, mai ales mai spre seară, tinerii pleacă de la această sală în trombă, uită că pe această stradă se joacă copii. Strada este îngustă, nu are trotuare, nu este normal să se circule cu o asemenea viteză. Mie personal mi-a călcat un cățel pe care copiii îl luau la joacă pe stradă. Nu știu ce să mai facem. Nu este greu să se pună de către Primărie niște limitatoare de viteză”.

leader board 728 x 90 px

Femeia ne-a precizat că a făcut sesizări atât la Poliția Rutieră, cât și la Primăria Caransebeș, însă nu s-a luat nicio măsură.

În comisia de sistematizare s-a discutat acest caz, însă s-a ajuns la concluzia că nu se impune restricție de viteză pe I. G. Duca, fiind o stradă cu trafic intens.

„Având în vedere că plângerea este înaintată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, I.P.J. Caraș-Severin și Poliției Caransebeș, se vor aștepta rezultatele anchetei ce va avea loc, cu mențiunea că în data de 25 iunie 2019, Comisia de Sistematizare Rutieră a avut un punct de vedere asupra cererii cu nr. 17861 din 13.06.2019 și anume că este cazul luării acestei măsuri, dat fiind faptul că strada I. G. Duca nu este încă amenajată complet și nu are un trafic de nivelul amplasării de limitatoare sau limitare de viteză.”, se arată în răspunsul Comisiei de Sistematizare Rutieră din cadrul Primăriei Caransebeș.