Nicolae Robu are un nou război de purtat. De data aceasta, cu păcănelele și casele de pariuri

După peste șapte ani de când e primar, Nicolae Robu susține că acum și-a dat seama că în piața Dacia din cartierul Circumvalațiunii sunt prea multe săli de jocuri de noroc, care operează și pariuri sportive. Edilul spune că nu i se pare normal că acestea au facilități legale date chiar pe vremea când PNL guverna și că va trimite controale, deoarece locuitorii zonei s-ar fi plâns de disconfortul creat de aceste afaceri.

Robu califică dezvoltarea acestor locații drept o „agresiune” a orașului. „Se pare că în zonă s-a dezvoltat foarte puternic industria de pariuri, păcănele. Este o adevărată agresiune la adresa orașului prin cei care fac afaceri în acest domeniu. Se pare că oamenii din zonă sunt deranjați. Oamenii se plâng că până târziu se face gălăgie. Sunt tot felul de figuri dubioase care își petrec veacul pe acolo. Am dispus controale, cerând firmelor sub aspect juridic, să vedem care este statutul lor.”, a punctat edilul. Robu acum a „descoperit” că aceste afaceri se deschid fără prea multe autorizații, datorită unor facilități legislative.

Robu „suferă” că nu poate închide păcănelele, pentru a face pe plac cetățenilor. „E normal așa ceva, oameni buni? Eu ca primar, de la care cetățenii au așteptări, mă duc în mijlocul oamenilor, le aflu durerile, le promit că voi interveni. Vin să întreb aparatul de specialitate ce putem face și aflu că nu am ce face! Sigur că nu pot să procedez abuziv. Nu îmi închipuiam că este o legislație specială, încât să nu poți da niciun aviz.”, a mai spus Robu.

Edilul a spus că va crea un post special de Poliție Locală în piața Dacia și că e de părere că jocurile de noroc nu au ce căuta în asemenea cartiere. „Nu e normal ca un cartier așa mare cum e Circumvalațiunii să aibă în centru așa ceva. În astfel de locuri vin oameni de diferite categorii, unii care nu au o conduită potrivită față de semeni. Trebuie să avem pârghii pentru a interveni!”, a mai spus primarul.