Aproape 400.000 de lei pentru comuna Socol la rectificarea bugetară. Achitarea salariilor are prioritate!

Odată cu rectificarea bugetară, administrația publică locală, condusă de Olghița Ghiță, nu-și mai face probleme în privința neacoperirii salariilor angajaților sau a altor cheltuieli până la finele anului.

Cu ajutorul sumei care urmează să fie repartizată de către Ministerul de Finanțe Primăriei Socol, 370.000 de lei, edilul-șef al comunității cărășene intenționează, în primul rând, să asigure salariile tuturor angajaților instituției, după care să se axeze pe alte cheltuieli: „Tot timpul am căutat să fiu la zi cu banii pe care trebuie să-i încaseze oamenii care lucrează aici, asta pentru a evita problemele, după care m-am orientat spre investiții și restul.”, a explicat Olghița Ghiță pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, nici angajații care fac parte dintr-o categorie cu prioritate nu au motive de îngrijorare, indemnizațiile persoanelor cu dizabilități ajungând la beneficiari fără niciun fel de piedică: „Pe raza comunei nu avem asistenți personali însă la indemnizații, numărul persoanelor cu probleme este de 23. Și în acest caz, lucrurile vor fi rezolvate, nu vor exista probleme”.

Cu salariile angajaților asigurate pe tot anul, una dintre prioritățile primarului comunei Socol, Ghiță subliniază că următoarea mișcare, din bugetul local, se referă la subvenționarea diferenței de preț la serviciile de salubritate, bănuții rămași urmând direcția investițiilor.