Sală de sport la standarde moderne într-unul dintre liceele orăvițene

Bucurie mare pentru elevii Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița. Sala de sport a instituției de învățământ a îmbrăcat straie noi, lucru care le permite tinerilor să-și desfășoare orele de educație fizică în cele mai bune condiții.

După aproape un deceniu, visul școlarilor orăvițeni, acela de a-și putea desfășura orele de sport așa cum se cuvine, a devenit realitate în această toamnă. Cu privire la acest proiect, directorul liceului, Alideia Țepeneu, sublinia: „Avem deosebita bucurie de a ne întâmpină elevii la început de an cu o sală de sport frumoasă la care am visat cu toții de multă vreme. În vara acestui an s-au încheiat lucrările aferente investiției, acestea constând în reabilitarea, modernizarea și dotarea sălii de sport”.

Cu materiale sportive noi, cu mobilier nou, vestiare, grupuri sanitare, spații pentru duș, elevii nu mai au niciun motiv să se eschiveze de la orele de educație fizică (exceptând cazurile medicale). Totodată, noua sală de sport le poate fi de mare ajutor tinerilor care, la sfârșitul clasei a XII-a, visează la o carieră în M.A.I., prin prisma antrenamentelor desfășurate aici elevii având șanse mai mari să promoveze proba sportivă pentru admiterea în structuri.

Proiectul privind reabilitarea, modernizarea și dotarea sălii de sport a liceului din Oravița a fost finanțat de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la suma de 573.900 de lei.