Linie dreaptă pentru sensul giratoriu din Lugoj

intersectie centura lugoj cu drumul spre Tapia și Măguri

Chinurile facerii pentru viitorul sens giratoriu de la intersecția de pe centura ocolitoare a Lugojului cu drumul spre Tapia și Măguri continuă.

După modul anevoios în care decurg etapele premergătoare începerii lucrărilor, execuția sensului giratoriu va putea începe doar în 2024. În prezent, documentația necesară construirii sensului giratoriu a ajuns la stadiul de începere a proiectării.

„A fost un șir lung de avize, aprobări, studii de trafic și alte cerințe legislative. Acum putem să începem realizarea proiectului tehnic, care are un termen de trei luni, dar sperăm să-l terminăm mai repede. Procedura de căutare a unui proiectant este în curs și în cazul acestui obiectiv de investiții va fi una simplificată. Speră, ca anul acesta să găsim și un constructor. Va fi un sens destul de complex cu bretele de acces și de pe Câmpia Libertății.”, a explicat Bogdan Blidariu, primarul Lugojului.

1000x200 dacus 02

Realizarea acestei amenajări rutiere se impune pentru securizarea traversării centurii și reducerea numărului mare de evenimente rutiere, zona găzduind cea mai mare platformă industrială a municipiului. Din păcate, omiterea la construcția centurii a unui sistem de traversare mai sigur, în punctul de intersectare cu drumul Tapiei, a dus din 2009, de când a fost dată în exploatare, la producerea a mai mult de 100 de accidente, soldate cu numeroase victime, peste 20 pierzându-și viața. Înaintea planului de a realiza un sens giratoriu, s-a propus realizarea unui sistem de intersecție semaforizat, care urma să fi făcut printr-o colaborare dintre administrația locală și fabricile din apropierea intersecției. Deși finanțarea din partea agenților economici interesați a existat, până la urmă, proiectul nu a mai fost realizat, intersecția rămânând în continuare cea mai periculoasă de pe raza Lugojului.

publicitate si promovare online banner maxagro