Lugojul poate fi un oraș mai curat prin aport voluntar

colectarea selectiva a deseurilor 1

Reprezentanții administrației locale au semnat, la începutul acestei luni, contractul pentru acest proiect extrem de util Lugojului în privința curățeniei.

Intenția autorităţilor lugojene este de a rezolva problema gunoaielor care se aruncă la periferia orașului. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru anul 2022, în cadrul „Componentei C3 – Managementul deșeurilor, Subinvestiția I.1.A – Înființare de centre de colectare prin aport voluntar”. Acesta are scopul de a dezvolta, moderniza și completa sistemele de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ. Termenul pentru construirea centrului este de 12 luni.

Centrul de Aport Voluntar va permite colectarea eficientă a diferitelor tipuri de deșeuri, cum ar fi cele voluminoase, verzi, lemnul, hârtia și cartonul, deșeurile inerte, metalul, deșeurile recuperabile/reutilizabile, sticla, uleiurile, textilele, anvelopele, deșeurile electrice și electronice mici și deșeurile periculoase. Va funcționa în intravilanul localității Lugoj, în zona industrială a orașului, la aproximativ 3,3 kilometri de centrul orașului, la intrarea dinspre Timișoara.

1000x200 dacus 02

Se va construi și o platformă carosabilă, platformă betonată pentru containerele de tip baracă, canalizare pentru colectarea apelor pluviale, spații verzi cu gazon și copertină metalică pentru protecția containerelor deschise. Proiectul mai include și instalarea unor echipamente esențiale pentru funcționarea eficientă a centrului, precum cântarul pentru autocamioane, containerele pentru deșeuri, platformele mobile și multe altele.

publicitate si promovare online banner maxagro