Căminul cultural din Bigăr încă așteaptă să fie repus în scenă

Planșă turistică a satului Bigăr din comuna Berzasca

Continuă demersurile pentru ca și locuitorii din satul Bigăr, comuna Berzasca, să se poată bucura de un cămin cultural pus la punct.

Dacă în localitățile Liubcova și în Berzasca lucrurile au mers mai simplu și au apărut firme interesate de efectuarea lucrărilor, în Bigăr încă se caută constructor pentru reabilitarea și modernizarea căminului cultural. Este, de altfel, cea mai complexă lucrare dintre cele trei, având în vedere că aici se impune intervenția și la structura de rezistență, fiind vorba despre o clădire mai veche.

În primăvara anului trecut, cele trei cămine au fost scoase la licitație la pachet, însă pentru cel din Bigăr nu s-a prezentat nimeni. Așa se face că și suma alocată a crescut între timp. Dacă anul trecut lucrarea era estimată la 569.141 de lei, acum s-a ajuns la 921.685 de lei. Deși investiția a mai fost scoasă la licitație și de sine stătătoare, nu a putut fi găsit până acum un câștigător. Ultima tentativă a fost în luna iulie, când singura firmă care și-a depus oferta nu a întrunit condițiile necesare.

1000x200 dacus 02

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, iar majorările de preț urmează să fie suportate din bugetul local.

publicitate si promovare online banner maxagro