Limitatoarele de gabarit de la Ezeriș sunt ilegale!

Limitatoarele de gabarit de la Ezeriș au fost instalate ilegal, cel puțin așa susțin reprezentanții Poliției Rutiere. Chiar dacă aceștia nu au acordat primăriei avizele necesare, barierele de tonaj tot au fost ridicate.

Poliția Rutieră își justifică neacordarea avizului prin faptul că porțile de gabarit se instalează doar pentru protecția pasajelor denivelate, a podurilor și tunelurilor sau alte situaţii similare în care nu este asigurată înălţimea gabaritului de liberă trecere de 5.50 metri, mai exact acolo unde vehiculele foarte înalte pot avaria infrastructura acestor pasaje. Astfel, în ciuda intențiilor autorităților locale din Ezeriș de a proteja drumurile reabilitate cu fonduri europene, montarea limitatoarelor de gabarit nu este justificată.

Aspectele necesare pentru aceste bariere nu au fost îndeplinite și tocmai de aceea Poliția Rutieră a considerat că instalarea limitatoarelor de gabarit nu respectă normele legale.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cu toate că nu au avut sprijin din partea Poliției Rutiere în ceea ce privește porțile de gabarit, drumurile din Ezeriș vor fi totuși mai protejate decât până acum, prin existența unui indicator rutier care interzice circulația vehiculelor cu masa mai mare de opt tone, cu respectarea normelor în vigoare. Pentru acest indicator, Primăria Ezeriș a primit avizul favorabil. Cu toate acestea, nefiind împiedicați de barierele de gabarit, conducătorii de vehicule grele pot să nu respecte indicatorul avizat.

banner 970 x 250