Liliana Oneț își motivează poziția în legătură cu mandatele primarilor traseiști: „Ordinul prefectului trebuie să aibă la bază un referat semnat”

Prefectul Liliana Oneț demontează criticile aduse de social-democrați în legătură cu refuzul de a semna încetarea mandatelor primarilor trecuți de la PSD la PNL. Toți consilierii locali și viceprimarii pentru care au existat sesizări din partea unor formațiuni politice privind candidatura și-au încetat mandatele, indiferent de culoarea politică. Situația este mai complicată în cazul primarilor, unde este nevoie de referate semnate de secretarii UAT-urilor.

Toate ordinele prefectului de încetare a mandatelor înainte de termen ale consilierilor locali și ale viceprimarilor pentru care au existat sesizări au fost semnate indiferent de culoarea politică a acestora, transmite Liliana Oneț. Decizia a fost bazată pe sesizări din partea unor formațiuni politice potrivit cărora candidații s-au înscris în cursa electorală din partea altor partide decât cele în care au fost aleși în mandatul din 2016. Chestiunea primarilor este mai dificil de rezolvat din cauza unor etape birocratice, se arată în comunicatul de presă.

„În ceea ce privește încetarea de drept a mandatelor primarilor care au ales să candideze din partea altui partid decât cel  pentru care câștigaseră alegerile locale din 2016,  trebuie precizat că în conformitate cu prevederile art. 160, alin. 7 și 8, din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, Ordinul Prefectului trebuie să aibă la bază un referat semnat de secretarul general al unității administrativ-teritoriale. Instituția Prefectului a transmis, cu celeritate, solicitări către secretarii generali ai unităților administrativ – teritoriale ai localităților unde Instituția a fost sesizată că primarii și-au depus candidatura din partea altui partid decât cel pentru care au candidat la alegerile trecute. Când referatele solicitate vor ajunge la Instituția Prefectului, vor fi semnate Ordinele de Prefect pentru încetarea mandatelor respectivilor primari”, transmite Prefectura Timiș.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

CITEȘTE ȘI: PSD Timiș o acuză pe Liliana Oneț în cazul mandatelor primarilor traseiști! „Se comportă discreționar și ia deciziile pe criterii strict de obediență”banner maxagro