Liliana Dragomir, după prima participare la Campionatul Mondial de Atletism: „Cred că m-am descurcat bine”

Atleta caransebeșeancă Liliana Dragomir, legitimată la CSM Reșița, singura reprezentantă a Banatului de Munte la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra a încheiat cursa de maraton pe poziţia 67, cu timpul de 2.53.30.

Maratonul a fost câştigat de Rose Chelimo (Brunei) cu timpul de 2:27:11 (SB), urmată de fosta campioană mondială (2011 şi 2013), Edna Ngeringwony Kiplagat din Kenya, cu un timp de 2:27:18 (SB). Medalia de bronz a fost câştigată de o atletă americană, Amy Cragg, cu timpul de 2:27:18 (SB), o surpriză care a readus Statelor Unite o medalie în această probă, după argintul câştigat de Marianne Dickerson în 1983, la prima ediţie a Campionatului Mondial de Atletism, anunță Federația Română de Atletism.

„Sunt bucuroasă că am terminat primul meu Campionat Mondial, am fost 92 de maratoniste la start, doar 78 am terminat această cursă. Am intrat cu a 89-a performanță și m-am clasat în final pe locul 67 cu un timp de 2.53.30. Din păcate, nu este un record personal așa cum am dorit să fie… Pe acest traseu dificil cu foarte multe urcări și coborâri care nu se văd în poze și în filmări, cred că m-am descurcat bine și îmi dă încredere că în cei 3 ani care au rămas până la Tokyo voi ajunge la un nivel mult mai ridicat. Pe traseu au fost foarte mulți români și foști colegi de stadion, foste adversare, a venit și soțul meu să mă susțină, toți au contribuit foarte mult la rezultatul pe care l-am obținut”, a declarat Liliana Dragomir pentru Express de Banat.

Liliana se pregătește în majoritatea timpului în Caransebeș. Fiind maratonistă, stadionul municipal nu-i este de ajuns, astfel că zilnic aleargă în zona de agrement Teiuș:

„Orașul Caransebeș mi-a oferit șansa de a lua contact cu sportul de performanță, am fost formată de un antrenor dedicat, Cristian Dragomir, ulterior în echipa de antrenori au apărut și Marian și Iuliana Enache, nașii mei. De asemenea, la stadion l-am cunoscut pe Călin, soțul meu, care mi-a fost coleg și am concurat împreună pentru CSS Caransebeș și Olimpia București, mi-am făcut prieteni foarte buni printre colegii mei de antrenament. Caransebeșul îmi oferă aerul curat și un parc unde fac antrenamente de durată. Din păcate, nu am un stadion și o pistă bună pe care să mă antrenez, poate că în viitor, atât eu, cât și colegii și antrenorii mei vom beneficia de acest lucru. Mulțumesc directorului Fîc Rusalin de la Clubul Sportiv Municipal Reșița și bineînțeles antrenorilor mei”, ne-a mai declarat cea mai bună atletă a momentului din Caransebeș.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/