Nou în politică, lipsit de experiență, dar cu speranța că într-o bună zi în România se vor schimba toate, începând cu clasa politică, președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, constată cu surprindere că unitățile spitalicești din tot județul, în special Spitalul Județean de Urgență Reșița, suferă la aproape toate capitolele.
Într-o discuție avută în redacția Express de Banat, Plujar a declarat că a fost surprins să afle în aceste luni câte lipsuri și minusuri sunt în Spitalul Județean Reșița, despre care crede că la ora aceasta este cel mai puțin dotat spital județean din țară.
„Prin comparație cu celelalte spitale județene din țară, de exemplu, noi nu avem chestii minime, o secție de chirurgie pediatrică, o secție de recuperare, de fizioterapie, recuperare post traumatism, toate acestea lipsesc cu desăvârșire.”, spune Plujar.
Președintele USR mai spune că nu a fost normal să vină peste noi o astfel de criză ca să ne trezim că nu avem pe ce să punem mâna în situații de urgență. În ciuda eforturilor pe care le-a făcut în perioada stării de urgențe, dar și în prezent pentru limitarea răspândirii temutului coronavirus, politicianul arată cu degetul spre Consiliul Județean, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Reșița.
„Ne-am trezit cu toții luați prin surprindere și am încercat să reacționăm. Problema este că nu am acționat din timp. În Spitalul Județean din Reșița cred că, de cel puțin un deceniu, se vorbește de renovări masive, de reconstrucții, or noi nu am fost în stare să modernizăm nici măcar secția U.P.U, deci despre ce vorbim? Chiar zilele trecute am avut surprinderea să-l văd pe președintele Consiliului Județean ieșind public și aruncând cumva vina pe Minister, pe oricine altcineva, mai puțin pe Consiliul Județean. Dar eu stau și mă întreb, în ultimii 4 ani de când domnia sa este la conducerea Consiliului Județean, de ce nu a venit cu un minim plan necesar modernizării Spitalului Județean, măcar parțial cu fondurile disponibile?”, s-a întrebat liderul USR.
Pe de altă parte, Plujar înclină să creadă că am avut noroc în privința infectărilor cu COVID-19, în comparație cu alte județe din țară: „Din fericire, cred că am fost și un pic ocrotiți, adică oricând se putea întâmpla în Caraș-Severin, fiind un județ care exportă foarte multă forță de muncă în Uniunea Europeană, să fi fost noi în locul celor de la Suceava sau de la Deva. Puteam să avem un focar de infecție chiar aici, la noi în județ. Când facem referire la focarul de la Suceava, ne uităm puțin la condițiile Spitalului din Suceava, un spital complet modernizat pe fonduri europene și iată că nici ei nu au putut să facă față unei epidemii la nivel mare”.