Liderul PSD Timiș, despre Fritz: „A învățat cele mai putrede metehne ale unui sistem pe care-l credeam apus”

dominic fritz primar la Timisoara
untitled design set 970x90 px

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, a comentat scandalul de la Piețe SA, unde fostul director Cocean l-a înregistrat pe primarul Dominic Fritz în timp ce făcea tot felul de declarații. „Nu pot să nu remarc acest comportament de vătaf, de baron local al lui Dominic Fritz, care a învățat cele mai urâte, mizerabile și putrede metehne ale unui sistem pe care-l credeam apus în România”, a afirmat Simonis.

Este scandal mare la Piețe SA, o societate a Primăriei Timișoara, după ce liberalul Liviu Cocean a fost demis din funcție de către Consiliul de Administrație, condus de un userist. Pe numele lui Liviu Cocean, Consiliul de Administrație al societății a depus două plângeri penale, pentru delapidare și furt. Ultima sesizare a fost făcută după ce Cocean a plecat din funcția de director cu mașina de serviciu, un BMW X5, pe motiv că nu și-a primit toate drepturile salariale. Mai mult, în spațiul public a apărut o înregistrare realizată de către Liviu Cocean, în care Dominic Fritz îi spune că o televiziune locală care are contract cu Piețe SA trebuie să știe că acesta a fost întocmit cu acordul său.

Tot scandalul de la Piețe SA din ultima vreme a fost comentat și de către Alfred Simonis, liderul PSD Timiș.

A apărut acea interceptare în spațiul public în care primarul Timișoarei, domnul Dominic Fritz, este înregistrat când încearcă să direcționeze practic contracte către presă în propriul interes. Mi-a atras atenția reacția purtătorului de cuvânt al Primăriei Timișoara, care spunea că domnul Dominic Fritz este atacat prin metode securiste. Cred că este de notorietate faptul că USR-ul este partidul denunțătorilor și al cablaților. Domnului Fritz nu-i place atunci când este înregistrat și consideră că este o metodă securistă înregistrarea domniei sale, uitând că președintele său de partid, domnul Drulă, când era ministru al Transporturilor, a înregistrat fiecare individ care a intrat în biroul său. Ori domnul Fritz îl face securist pe Drulă, ori securiști sunt doar cei care înregistrează useriști, iar cei care înregistrează alți oameni politici sau oameni de afaceri, alții decât useriști, sunt cetățeni responsabili care au grijă de binele statului”, a afirmat deputatul de Timiș.

De asemenea, Alfred Simonis l-a atacat în termeni duri și pe Liviu Cocean pentru că a fugit cu mașina de serviciu de la Piețe SA.

N-am să comentez ceea ce a făcut domnul Cocean, care se înscrie în același registru de cablați, apropiați ai USR-ului. N-am să comentez nici faptul că domnul Cocean a fugit, domnul Cocean fiind membru marcant al PNL Timiș, a fugit cu un BMW X5, mașina de serviciu a directorului piețelor, după ce a fost demis. Trag un semnal de alarmă cu această ocazie și îi cer domnului Alin Nica, președintele PNL Timiș, să-l roage pe domnul Cocean să ducă mașina înapoi la Piețe pentru că așa ceva este de noaptea minții. Eu n-am mai întâlnit ca cineva să plece de la stat, de la o companie a statului român până primește salariul. Ne bagă într-o logică de breaking news în Europa, oameni buni. Așa că îl rugăm pe domnul Cocean și pe domnul Nica să restituie mașina de serviciu cu care a fugit de la Piețe pentru a nu ne face încă o dată de râs pe noi ca oraș pe plan național, dar mai ales pe plan internațional când ne pregătim să discutăm de TM2023”, a declarat liderul PSD Timiș.

Mai mult, Alfred Simonis spune despre Dominic Fritz, primarul Timișoarei, că a preluat metode pe care le-a considerat demult apuse în politica din România.

Nu pot să nu remarc acest comportament de vătaf, de baron local al lui Dominic Fritz, care a învățat cele mai urâte, mizerabile și putrede metehne ale unui sistem pe care-l credeam apus în România. Credeam că s-a încheiat cu acea generație care tranzacționa contractele companiilor din subordinea primăriilor și ale consiliului județean. Mă întreb dacă nu cumva domnul Dominic Fritz face la fel și cu celelalte societăți ale municipiului Timișoara. Oare directorii STPT, directorul Colterm, directorul SDM și al celorlalte companii ale municipiului Timișoara trebuie atunci când fac contracte sau subcontractează, trebuie ca furnizorii acestora să știe că aceste contracte au fost făcute cu știința și cu acordul lui Dominic Fritz?”, s-a întrebat Alfred Simonis.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/