Vom interacționa virtual cu Poliția în viitor. Momentan, program pilot într-un județ din România

politie online

În viitor, timișenii nu vor mai fi nevoiți să meargă la ghișelele Poliției pentru a face programări pentru unele servicii. Autoritățile centrale vor să implementeze un program de lucru cu publicul on-line. Până acum, proiectul a fost pus în practică într-un singur județ.

În județul Brașov se derulează un proiect pilot, prin care este operaționalizat un sistem de programare online, pentru activitățile de lucru cu publicul desfășurate de către Serviciul Rutier Brașov.

Astfel, se accesează link-ul https://bv.politiaromana.ro/ro/informatii-publice/politia-rutiera, apoi, prin efectuarea unui click pe secțiunea „Programare online”, vor putea fi selectate diverse servicii dorite, precum: restituire permis de conducere la expirarea perioadei de suspendare, restituire certificat de înmatriculare/plăcuțe etc, eliberare istoric cazier auto sau prelungire drept de circulație în cazul permiselor de conducere reținute pentru dosare penale.

De asemenea, există un cod QR, prin intermediul căruia poate fi realizată programarea online, cu ajutorul dispozitivelor mobile.

„Astfel de sisteme de programare online pentru activitățile de lucru cu publicul sunt în analiză și vor fi implementate și la celelalte unități teritoriale de poliție”, spune Poliția Română.

Nu se știe însă când vom putea interacționa on-line cu polițiștii din Timiș, pentru că nu a fost stabilit un calendar de implementare a acestui program în toate județele țării.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/