Liderii sindicali din IPJ Caraș-Severin au compromis grav imaginea Poliției Române!

Ca și cum nu ar fi fost destul de șifonată din cauza unora care au trecut de partea cealaltă a legii, imaginea Poliției din Caraș-Severin are din nou de suferit. De data aceasta, din cauza faptului că sindicatele și-ar fi declarat public susținerea față de un anumit partid politic, cu doar două zile înaintea alegerilor parlamentare.

O știre de presă a anunțat astăzi că sindicatele din IPJ Caraș-Severin vor vota în 11 decembrie candidații unui anumit partid. Știrea a provocat mare deranj deoarece, prin Statutul Polițistului, e interzisă aderarea sau susținerea în public a vreunei formațiuni politice sau implicarea de orice fel în politică. E adevărat, afirmația potrivit căreia sindicatele din Poliția cărășeană ar vota cu partidul respectiv nu i-a aparținut vreunui lider sindical, ci președintelui partidului în cauză. Niciunul dintre liderii sindicatelor din IPJ nu a dezmințit însă în vreun fel cele apărute în mass-media, astfel că opinia publică are toate motivele să se întrebe dacă nu cumva în Caraș-Severin legea se aplică în funcție de culoarea politică.

Mai mult decât atât, atitudinea liderilor sindicali a provocat mari nemulțumiri în rândul polițiștilor, membri de sindicat. Și asta pentru că nu ar fi existat discuții cu privire la ceva ce contravine Statutului Polițistului, iar tăcerea lor și lipsa de reacție nu fac altceva decât să dea frâu liber speculațiilor și comentariilor negative la adresa tuturor oamenilor legii. În ciuda faptului că niciun sindicalist nu a dezmințit știrea de presă, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Cecilia Dăneț, ne-a transmis că „polițiștii cărășeni au luat toate măsurile legale pentru buna derulare a procesului electoral, precum și un mod de acțiune corect și echidistant”.