Liderii AUR estimează un scor de 20% în Caraș-Severin, la alegerile din 9 iunie

claudiu tarziu la resita
untitled design set 970x90 px

Prezent astăzi la Reșița, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a vorbit despre provocările alegerilor din 9 iunie și despre scorul pe care organizația județeană speră să-l obțină în Caraș-Severin.

„Noi avem o viziune de ansamblu asupra acestor alegeri, având în vedere că ele sunt comasate, localele cu europarlamentarele. Tindem la un scor politic de peste 20%, spre 30%, și la un scor electoral pentru aleșii locali în jurul a 20%. Având în vedere că s-a scurtat termenul de selecție a candidaților, că s-a scurtat termenul de pregătire a campaniei electorale, credem că acest scor ar fi unul bun. Deci dacă luăm spre 20% și în Caraș-Severin, noi vom fi foarte mulțumiți. Cred că există premisele acestui scor, și asta ne va da o forță importantă în județ”, a declarat Claudiu Târziu (foto centru).

La rândul său, Samuel Miclău, coordonatorul AUR Caraș-Severin, a precizat că, împreună cu colegii săi, a luat decizia de a depune dosare de candidatură în 70 de UAT-uri din județ, atât la primării, cât și la consiliile locale. Timpul scurt de pregătire a alegerilor a împiedicat organizația de a avea reprezentanți în toate cele 77 de UAT-uri din Caraș-Severin.

Dacă alegerile ar fi fost organizate la termen și constituțional, sunt convins că am fi avut în toate cele 77 de UAT-uri reprezentanți ai AUR pe buletinul de vot”, a subliniat Miclău.

Referitor la plecarea mai multor membri din AUR, cea mai recentă fiind cea a liderului AUR Caransebeș, Corneliu Hrimiuc, care a făcut pasul spre PNL împreună cu întreaga organizație locală, Claudiu Târziu a precizat că partidul este unul deschis și oricine poate să renunțe dacă nu se mai regăsește în el.

AUR este un partid viu. Vin și pleacă oameni. Se construiesc organizații permanent. Nu cunosc întocmai situația de la Caransebeș, dar eu vă spun, în principiu, cum lucrăm noi. Se face selecție. În această mișcare, noi am anunțat de la bun început că vii să dai, nu să iei. Cei care pun interesul propriu pe primul plan, cei care sunt prea orgolioși ca să facă echipă, cei care sunt prea egocentrici, nu au cum să facă parte din mișcarea noastră, și, în cele din urmă, se auto-exclud sau sunt excluși. Rezistă numai cei care înțeleg misiunea pe care noi ne-am luat-o, aceea de a salva România”.

La conferința de presă de astăzi au mai fost prezenți medicul Paul Purea, Ilie Iova, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, Bogdan Gaiță, candidatul pentru Primăria Reșița, și Sergiu Crețan, candidatul pentru Primăria Bocșa.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/