Liderii Alianței USR-PLUS din Banat au reacționat față de decizia DIICOT: „Marcel Vela să-și ceară scuze!”

untitled design set 970x90 px

Liderii Alianței USR-PLUS condamnă decizia DIICOT în legătură cu clasarea unei părți a dosarului 10 august. Daniel Toma, Andrei Plujar și Cristian Moș spun că gestul este o bătaie de joc la adresa manifestanților și atacă guvernarea PNL pentru decizie.

Daniel Toma îi solicită ministrului Marcel Vela să explice decizia DIICOT de clasare a unei părți din dosarul 10 august. Liderul PLUS consideră că ministrul i-a dezamăgit pe cei care au votat PNL și cere ca persoanele care au acționat abuziv să răspundă în fața legii. „Cei care au acționat în acea zi sunt datori să răspundă pentru sutele de oameni care au fost bătuți și pentru miile de participanți care au inhalat gaze. În campania electorală de la alegerile prezidențiale, domnul Marcel Vela spunea poporului că 10 august este esențial, că cei care au organizat represiunea trebuie să plătească și că este mâna domnului Dragnea la mijloc. Au adus la mitingul electoral chiar și pe văduva unei persoane omorâte în Piața Victoriei! Au primit multe voturi pentru asta. Îl așteptăm pe domnul Vela să iasă public, să explice și să-și ceară scuze în fața celor pe care i-a dezamăgit”, a transmis președintele PLUS Caraș-Severin.

Reacții similare au venit și din partea colegului de alianță, Andrei Plujar, care a numit decizia DIICOT o rușine pentru societatea românească și un eșec al guvernării liberale. „Decizia DIICOT este o rușine pentru societatea românească, o palmă pe obrazul miilor de protestatari pașnici care și-au văzut încălcate grosolan drepturile și le-au fost puse în pericol sănătatea și integritatea. Decizia DIICOT reprezintă, totodată, un nou eșec al guvernării liberale de a repara după PSD și de a reda oamenilor încrederea în instituțiile statului prin oferirea, în primul rând, a adevărului”, a declarat președintele filialei USR Caraș-Severin.

Din județul învecinat, președintele USR Timiș a denunțat decizia DIICOT și a argumentat că nu exista niciun motiv pentru ca jandarmii să intervină cu numele acoperit pe căști. „PSD este într-adevăr răul cel mai mare, dar PNL stă cu mândrie pe locul 2 pe podium. Astăzi ni se zice că pe 10 august n-a fost nimic premeditat. Deși tot internetul vuia cu informația că urmează violențe. Jandarmii au orchestrat toată scena ca sa fie inevitabile violențele. Au lăsat intenționat separatoarele acelea de benzi în mijlocul galeriei, ca aceștia să aibă cu ce să arunce. Profesioniștii jandarmeriei au «uitat» grupe de jandarmi izolați în mijlocul mulțimii, după care au gazat mii de oameni nevinovați, dintre care unii au și murit. Și-au acoperit numele de pe căști! Treaba asta este o rușine oribilă. Și apoi vine PNL la guvernare și aflăm că 10 august a fost ok, nu a fost abuz, nu e nimeni responsabil”, a condamnat Cristian Moș.

DIICOT a clasat dosarul care viza tentativa de lovitură de stat și partea în care șefii Jandarmeriei erau acuzați de abuzuri. De asemenea, Parchetul General – Secția Parchetelor Militare a declinat partea din dosar în care erau cercetați jandarmii care au lovit manifestanții la protest.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/