Lideri in Liga I, dar riscă depunctarea! Informatica Timișoara s-a impus și în meciul amânat din runda a doua

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Informatica Timișoara a câștigat cu 2-0 partida restantă din deplasare de la Odorheiu Secuiesc. Cu acest rezultat, al treilea succes din patru meciuri pentru bănățeni, gruparea timișoreană a ajuns lider în Liga I de futsal. Totuși, clubul riscă să fie depunctat pentru datorii la un fost jucător.

Meciul de la Odorheiu Secuiesc trebuia să se joace în septembrie, dar a fost amânat deoarece gazdele au avut un jucător convocat la echipa națională. Partida a fost una disputată, cu scorul de 0-0 pe aproape tot parcursul meciului. Până la urmă, în minutul 39, Stojan Milovac a înscris pentru timișoreni. Apoi, în ultimul minut, deoarece în poarta gazdelor nu se afla nimeni, portarul Roberto Voin a profitat și a marcat un gol din poartă în poartă. Cu acest succes, Informatica a ajuns la 9 puncte și datorită celui mai bun golaveraj este lider în Liga I.

Totuși, din cauza unui litigiu cu Mimi Stoica, Informatica poate fi depunctată. „Comisia în baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal a dispus sancționarea CS Informatica Timișoara cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar ș scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 18.09.2019–02.10.2019. Comisia a acordat termen în data de 23.10.2019, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Stoica Dumitru-Mimi pentru a evita în continuare depunctarea”, se arată pe site-ul FRF.

untitled design set 970x90 px

Clubul a cerut momentan motivarea deciziei și vrea să facă recurs. „Noi așteptăm motivarea, pentru recurs”, ne-a declarat managerul sportiv al echipei, Florin Chirițescu. Obiectul litigiului îl reprezintă suma de bani pentru chiria fotbalistului. Clubul susține că are de achitat o sumă mai mică, deoarece la apartament au fost necesare reparații.

În campionat urmează etapa a V-a, dar Informatica stă, din cauza numărului impar de echipe. Ulterior, Liga I de futsal se oprește, deoarece echipa națională va juca preliminariile pentru Campionatul Mondial.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/