Cântăreții stradali ai Timișoarei urcă pe scenă. Festival în premieră!

Chiar dacă plouă sau ninge, acordurile armonioase ale unei viori pot însenina chiar și cea mai mohorâtă zi din an. Timișoara nu ar mai fi același oraș viu fără cântăreții stradali, care ne acompaniază în viața cotidiană, fără de care mersul la birou sau plimbările în centrul orașului nu ar mai avea același farmec. Astfel, urmează un festival dedicat lor, celor care ne încântă zi de zi, din pasiune pentru muzică. De data aceasta nu pe stradă, ci pe scenă!

Flacăra boemă a „Micii Viene” rămâne în permanență aprinsă prin cei care reușesc să readucă la viață cântecele uitate în trecut, făcându-le nemuritoare. Zâmbesc neîncetat, chiar dacă trebuie să cânte în frig ori în soare. O fac cu bucurie, pentru că e un mod de viață asumat. Ei nu cerșesc atenție, ci împărtășesc din bucuria lor.

Dat fiind faptul că mulți oameni talentați ai Timișoarei nu au avut niciodată prilejul de a cânta pe o scenă, astăzi, bucuria pe care ei ne-o aduc nouă zi de zi prin arta lor va fi îndreptată către ei. Are loc Festivalul Cântăreților Stradali!

Astfel, începând cu ora 17.00 timișorenii vor avea ocazia să îi asculte și într-un cadru oficial pe artiștii care fac muzică în mod necondiționat, răsplătindu-le munca de zi cu zi. Festivalul va avea loc în Piața Libertății, unde 13 cântăreți ai străzii vor încălzi sufletele timișorenilor cu piese din repertoriul muzicii clasice, folk, rock sau folclor, timp de patru ore!

Festivalul Cântăreților Stradali este un proiect al Primăriei Timișoara, desfășurat prin Biroul Organizare Evenimente.