Licitații pentru unitățile de învățământ și tronsoanele de drum din Timișoara

Nicolae Robu a lansat în cadrul conferinței de presă săptămânale a Primăriei Municipiului Timișoara patru proiecte care sunt gata de licitație. Cele patru proiecte vizează reabilitatea unor instituții de învățământ, precum și modernizarea rețelei de drumuri.

Pentru segmentul Calea Sever Bocu-strada Armoiniei, segment care va face parte din proiectul Inelului IV, Primăria Timișoara scoate la licitație planul de proiectare, cu o valoare a contractului de 95.000 lei, cu durată de execuție de 135 de zile. Ofertele de licitație pot fi depuse până în 2 Aprilie, ora 15:00, la sediul Primăriei Timișoara. Lucrările au fost amânate timp de doi ani din cauza unor dispute, iar până la atenuarea lor a venit iarna. În prezent lucrările se desfășoară pe porțiunea Calea Sever Bocu-Calea Lugojului, în zona UMT spre strada Măcin, iar în continuare până la Calea Lugojului efectiv. Inelul IV va reprezenta o legătură de tronsoane intravilane ce va înconjura orașul, destinat pentru traficul greu și pentru circulația de la periferie. „Am stat pe loc doi ani și ceva. Au fost probleme între înscrisurile noastre și cele ale Romsilva. Nu mai contează explicațiile, important este că suntem în linie dreaptă, și că avem toate tronsoanele într-un stadiu de proiect. Noi vrem să terminăm cât mai repede acest inel, acum nu mai sunt piedici.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În licitație sunt vizate și unităţile de învăţământ în marile cartiere. Printre proiecte se numără și reabilitarea termică a Grădiniţei cu program prelungit nr. 6, de pe strada Ismail. Valoarea estimată este de peste 33.600 lei, iar durata de execuție precizată este de 120 de zile. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 26 martie, ora 15:00. În reabilitare urmează să intre Grădinița cu program prelungit nr. 5, de pe strada Canal Bega. Valoarea proiectului este de 30.300 lei, iar termenul de execuție este de 120 de zile. Ofertele se pot depune până în 1 aprilie, ora 15:00.

Parcul Frații Constantin, de pe strada Uzinei, intră, de asemenea, în reabilitate, iar licitația are loc până în 25 martie, ora 15.00, cu o valoare de 28.200 lei și termen de execuție de 120 zile. Parcul urmează să fie transformat în loc de joacă cu suprafaţă sintetică, cu teren de baschet-streetball.