Licitație pentru o linie nouă de tramvai spre Gara de Nord, inclusă în proiectul Solventul

Construirea pasajului Solventul va include construirea unei noi linii de tramvai între pasaj și Gara de Nord, obiectiv scos de asemenea la licitație de către municipalitatea timișoreană.

Astfel, linia de tramvai Solventul-Gara de Nord va avea o valoare de proiectare și execuție cumulată de peste 39 de milioane de lei, fără TVA. Linia ar urma să fie proiectată în 4 luni și realizată în 18 luni, din momentul semnării contractului cu proiectantul de construcție. „De la pasajul Solventul va fi un giratoriu care va merge spre Strada Gării, cu linia de tramvai, până la Gara de Nord. Toată strada va fi modernizată și vom avea un racord la rețeaua de linii de tramvai care ajunge la punctul Gara de Nord. Este considerabilă lungimea acestei străzi, aproximativ 1,5 km.”, spune Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: Pasajul Solventul, pe drumul execuției. Nicolae Robu a semnat documentația pentru licitație: „Acum suntem cu strugurii copți și stoarcem mustul dulce”

1000x200 dacus 02

Duminică a fost lansată și licitația pentru pasajul Solventul, care urmează să fie gata în 2023. Ofertele pot fi depuse până în 3 august, iar valoarea proiectului este de 24 milioane de euro. Pasajul, de 87 metri, va avea câte două benzi pe sens și benzi separate pentru rețeaua de tramvaie și biciclete. Pasajul va lega Calea Bogdăneștilor de strada Gării.

publicitate si promovare online banner maxagro