Politehnica Timișoara, admitere pe bază de CV educațional la AC și ETC

Universitatea Politehnica Timișoara a introdus admiterea pe baza CV-ului educațional, pentru selectarea și departajarea viitorilor studenți din cadrul facultăților de Automatică și Calculatoare și cea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. Florin Drăgan, rectorul UPT, este de părere că această inovație va face distincția mai clară între studenți, decât dacă admiterea se făcea pe bază de dosar. Conform rectorului UPT, metoda este des folosită în modul în care companiile își selectează angajații.

Despre procesul de admitere

Astfel, dacă în cei patru ani de liceu ați participat la olimpiade, la concursuri naționale de algoritmică și robotică sau la competiții de tip kackathon, veți putea folosi aceste avantaje ca atribut în CV-ul educațional. CV-urile vor fi analizate de profesorii universitari, iar apoi veți intra în etapa de interviu online, unde veți fi notați cu note de la 1 la 10. În cazul în care veți fi respinși, există alte două modalități de admitere: examen tip test grilă la matematică sau admitere pe baza notei de la Bacalaureat, care corespunde uneia dintre probele de matematică, fizică sau informatică.

„Chiar dacă a venit acum, într-o perioadă de criză epidemiologică ce necesită măsuri speciale, ideea este mai veche și vizează atragerea elevilor pasionați de anumite domenii. Pentru noi contează foarte mult performanța, iar elevii cu performanțe în liceu trebuie premiați într-un fel. Admiterea pe bază de dosar poate duce la o uniformizare a plajei de recrutare a studenților.”, a declarat Florin Drăgan, rectorul UPT (sursa Mediafax).

1000x100 casa brutarului

Admitere la celelalte facultăți din cadrul UPT

La celelalte facultăți admiterea se face pe bază de concurs de dosare. Pentru Facultatea de Arhitectură și Urbanism, admiterea are loc pe baza aptitudinilor testate printr-un portofoliu de lucrări, care vor fi prezentate în fața unei comisii.

Vor fi disponibile 2.250 de locuri bugetate și 1.025 locuri cu taxă pentru anul universitar 2020-2021 la facultățile din cadrul UPT.