Licitația pentru deszăpezirea Prislop – Semenic, anulată abuziv!

20210109 094909 02
explo 1000x200

Instanțele de judecată au confirmat că președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a derapat de la lege atunci când a oprit licitația în urma căreia se stabilise firma care să deszăpezească drumul spre munte!

Romeo Dunca a anunțat nu demult că va deszăpezi anumite drumuri județene din Caraș-Severin cu angajații societății de apă și canalizare, Aquacaraș, și nu cu vreo firmă specializată în așa ceva, pe motiv că vrea să facă economie la buget. În prealabil însă, șeful CJ a refuzat să semneze contractul pentru astfel de servicii cu firma ce prezentase cea mai bună ofertă la licitație și care, astfel, era îndreptățită să deszăpezească în următorii trei ani tronsonul de drum montan. La comanda lui Romeo Dunca s-a anulat tot. S-a ajuns, evident, în instanță, pentru că există totuși niște legi, niște proceduri. Iar acolo s-a dovedit că Romeo Dunca a acționat pe lângă lege.

„Trei segmente de drum erau neacoperite. Nu am mai făcut demersuri pentru alte licitații încercând să facem deszăpezirea în regie proprie sau cu societățile la care suntem acționari, astfel încât bănuții, și așa puțini, să rămână în interior și să gestionăm noi deszăpezirea mai bine. Licitația pentru Prislop – Semenic și Văliug – Slatina Timiș a început în mandatul trecut, dar văzând ce costuri sunt, am zis: stop joc. Nu putem să mergem în continuare așa pentru că suntem un județ care nu are atâtea resurse. Astăzi, societatea care a participat la licitația pe care noi am oprit-o a câștigat procesul și acum este pe procedură să semnăm contractul în condițiile acelei societăți. 2,4 milioane lei plus TVA, pe trei ani. Acest segment l-am scos de sub interesul ăsta. Eu am oprit licitația pentru că am considerat că nu avem destui bani să plătim acest serviciu. Am oprit desfășurarea ei. Ne conformăm!”, a explicat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

banner 970 x 250