Licitația pentru cele 44 de autobuze electrice promise timișorenilor va fi reluată. Prima a fost lansată la începutul lui 2019

Documentația necesară reluării licitației pentru cele 44 de autobuze electrice a fost trimisă spre publicare la SEAP. În prezent, actele sunt în verificarea ANAP și se așteaptă validarea publicării. 

Prima licitație a fost lansată de Ministerul Dezvoltării în 8 februarie 2019, iar în 14 iulie 2020 procedura de licitație a fost anulată, fiind solicitate mai multe clarificări tehnice cu privire la ofertele depuse. Trei entități au depus oferte la acea dată. La ultima solicitare de clarificări, ofertanții au depus documente neconforme cu caietul de sarcini.

„Au fost eliminate motivele tehnice care au dus la anularea primei licitații, iar acum suntem încrezători că aceasta se va desfășura cu succes, astfel încât la finalul ei să fie desemnat un câștigător. Prin modificarea Legii achizițiilor publice, această licitație nu se mai poate prelungi atât de mult precum precedenta, termenul maxim de finalizare fiind de 60 de zile din momentul deschiderii ofertelor, termen care se poate prelungi o singură dată.”, a spus Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: 44 de autobuze electrice vor ajunge la Timișoara!

Foto: Transilvania Business