Încă un liceu devine colegiu

Elevii care învață la liceul reșițean vor face parte, începând de anul viitor, din Colegiul Național Mircea Eliade. Mai mult decât atât, renumitul liceu se înfrățește în acest colegiu cu Școala Gimnazială nr. 12 din Reșița.

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local a fost aprobată Hotărârea privind comasarea prin absorbție a Școlii Gimnaziale nr. 12, împreună cu structurile aferente, de către Liceul Teoretic Mircea Eliade. De asemenea, hotărârea prevede și schimbarea denumirii unității de învățământ din liceu în Colegiul Național Mircea Eliade Reșița.

„S-au definitivat mare parte din acte. Împreună cu Școala 12 am facut demersuri și am primit vot favorabil din partea autorităților. Mai așteptăm acum doar avizul de la Inspectoratul Școlar Județean, iar în luna ianuarie sperăm să avem toate actele în ordine. Modificările vor intra însă în vigoare începând cu luna septembrie a anului 2013”, a declarat directorul Liceului Teoretic Mircea Eliade, Nicolae Magiar.

Foarte important este că Școala Gimnazială nr. 12 nu va intra singură în formarea colegiului, ea având mai multe structuri aferente. Astfel, din Colegiul Național Mircea Eliade vor face parte, pe lângă cele două unități de învățământ amintite, și Școala Primară Câlnic, Grădinița PN Câlnic, Grădinița PN Moniom și Grădinița PN 15 Reșița. În acest fel, părinții își vor putea înscrie copiii la Colegiul Național încă de la grădiniță. Nici învățământul profesional nu va fi exclus. Există în plan și crearea unei școli profesionale cu profil sanitar, care va cuprinde, potrivit conducerii liceului, două specializări.

Schimbarea se pare că este una de bun augur. De la statutul profesorilor care vor preda, începând de anul viitor, într-un colegiu, până la organizarea propriu-zisă a activităților școlare sau finanțările primite, toate vor fi superioare. Numărul elevilor înscriși în unitatea de învățământ va spori, de asemenea, odată cu unirea celor două unități școlare. Potrivit conducerii de la Eliade, prin această modificare se va reduce numărul personalului de conducere, se vor face economii la întreținere, precum și o absorbție mai eficientă a populației școlare din Govândari, dar și din Câlnic.

Mai multe lucruri despre aceste schimbări se vor şti, cel mai probabil, în momentul în care se vor face toate demersurile necesare, iar documentele vor fi finalizate.

banner 1000 x 100 hd