Elevii de la Mircea Eliade, actori în prag de Crăciun

Piesa de teatru „Vicleimul” a fost pusă astăzi în scenă de către elevii Liceului Teoretic Mircea Eliade din Reșița. Sceneta despre Crăciun a fost reeditată de actorul reșițean Marius Tudor și prezintă momentul întâlnirii dintre cei trei magi de la Răsărit și Irod.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, împreună cu Liceul Teoretic Mircea Eliade, au organizat un proiect numit „Educație prin cultură cu tineri și pentru tineri”. Proiectul este coordonat de Angelica Herac-Stanciu și Adela Lungu-Schindler. Piesa de teatru pusă în scena astăzi de liceeni deschide șirul acțiunilor din acest proiect.

„Avem un spectacol de cultură tradițională, cu tematică religioasă, dar într-o adaptare mai modernă. Sperăm să fie de bun augur momentul. Ne bucurăm de faptul că elevii se implică foarte mult în proiect. Acest lucru este, cred eu, foarte util pentru educația lor prin cultură”, ne-a declarat coordonatorul proiectului, Angelica Herac-Stanciu.

Tinerii au avut parte și de ajutorul unui profesionist. Actorul Teatrului de Vest din Reșița, Marius Tudor, care a editat această versiune a piesei „Vicleimul”, a fost cel care i-a îndrumat pe elevi pentru sceneta de astăzi. Actorul a făcut parte chiar și din distribuția piesei.

„Am răspuns la chemarea doamnei Angelica Herac, care a dorit punerea în scenă a unei piese de teatru tradiționale. Ne-am oprit la „Vicleimul” și am ales scena în care cei trei magi ajung la palatal lui Irod și are loc înfruntarea dintre ei. Copii au răspuns foarte prompt și, deși au fost sceptici la început, am lucrat foarte bine împreună. Sunt niște copii talentați”, a spus Marius Tudor.

Amfiteatrul Liceului Mircea Eliade a găzduit acțiunea la care au fost invitate atât cadrele didactice ale școlii, precum și elevii. Cu toții au apreciat momentul, care s-a bucurat în acest fel de succes.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. cristina says:

    Felicitări elevilor! Mă bucur să-i recunosc pe unii dintre ei!
    Mulţumesc pentru ştire, Andreea. Se întâmplă multe lucruri bune şi frumoase la noi, păcat că nu ajung la sufletul şi mintea tuturor.
    Vacanţă plăcută!

    Sărbători fericite, “Mircea Eliade”!