Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, pe scena Casei de Cultură Moldova Nouă

Pe tot parcursul lunii decembrie, Palatul Cultural de la Moldova Nouă va fi gazda a numeroase evenimente. De la tradiționalele colinde de Crăciun, la cântece dedicate Centenarului Marii Uniri și până la spectacole dedicate micuților – toate aceste acțiuni au un singur scop: ridicarea ștachetei culturale a orașului de la malul Dunării, precum și transmiterea gândurilor bune, în prag de sărbători.

După ce, săptămâna trecută, gugulanii au încântat publicul din orașul dunărean cu spectacolul „Colinde și tradiții de Crăciun, în an centenar”, a venit și rândul elevilor Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” să urce pe scena Casei de Cultură, cu spectacolul caritabil intitulat: „Oameni, locuri, fapte”.

Sub coordonarea prof. Claudia Mărculescu (responsabil pentru proiectele și programele desfășurate de LTCD), diferitele grupuri de copii au reușit să le transmită celor din public, prin intermediul colindelor și al odelor dedicate României, cele mai profunde sentimente: bucurie, emoție, meditație, hrană pentru suflet și minte.

De la eveniment nu au lipsit surprizele și momentele special construite pentru cei care au ajutat, prin diferite forme, dezvoltarea atât a elevilor, cât și a campaniilor inițiate de liceul din Clisură („Poți să fii mângâiere” – una din campanii).

Faptul că tinerii liceului de la Moldova Nouă nu au uitat că, în esența sărbătorilor de Crăciun, sălășluiesc colindele și faptele bune, acest lucru denotă, în ciuda evoluției tehnologice, un singur aspect, anume că tradiția și cântecele (transmise prin viu grai) vor avea sorți de izbândă în viitor.

upt 1000x100