„Ghetuțele lui Moș Nicolae” au ajuns la destinație. Peste 600 de copii din Caraș-Severin au de acum încălțăminte nouă!

Zăpada și gerul iernii nu mai sunt de acum o problemă pentru copiii nevoiași ai județului Caraș-Severin. Campania „Ghetuțele lui Moș Nicolae” a fost un real succes datorită oamenilor cu suflet nobil.

653 de perechi de ghetuțe noi au fost achiziționate și distribuite copiilor fără posibilități de pe raza județului Caraș-Severin, precum și alte obiecte de îmbrăcăminte specifice sezonului rece, în cadrul campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

Campania, care s-a derulat în perioada 18 noiembrie – 18 decembrie, a fost organizată de Episcopia Caransebeșului, prin Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Centrul de Tineret Moniom, protopopiatele și parohiile de pe întreg cuprinsul județului Caraș-Severin, alături de alte instituții și organizații publice județene și locale.

În cadrul campaniei, ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea copiilor proveniți din familii nevoiașe cu încălțăminte de iarnă, s-au adunat 81.715 lei, sumele provenind din donații și sponsorizări ale persoanelor fizice, organizațiilor și instituțiilor partenere, precum și din sponsorizări ale persoanelor juridice. În ceea ce privește proveniența donațiilor în cadrul campaniei, 43.361 lei au fost strânși din donațiile credincioșilor, în cadrul colectei organizate în toate bisericile din județ, 31.491 lei au provenit din donații și sponsorizări ale partenerilor, precum și donații strânse de voluntarii ATOR Banatul de Munte, iar 6.863 lei au fost strânși în cadrul colectei organizate în școlile din județ.

Cele 653 de perechi de ghete noi au fost distribuite după cum urmează: 339 de perechi prin intermediul parohiilor ortodoxe, 244 de perechi prin intermediul școlilor și 70 de perechi în centrele sociale. Pe raza municipiului Reșița au fost distribuite 203 perechi de ghete, la Oravița – 70 de perechi, la Anina – 55 de perechi, la Moldova Nouă – 51 de perechi și geci de iarnă în valoare de 5.090 lei, la Caransebeș – 21 de perechi, la Bocșa – 20, iar 52 de perechi în Valea Almăjului, diferența fiind distribuită în alte localități ale județului, în special în mediul rural.

Asociația „Centrul de Tineret Moniom” a achiziționat și distribuit un număr de 200 de perechi de ghete, în valoare de 29.669 lei, acestea fiind distribuite cu prioritate centrelor sociale din Reșița (65 de perechi), de asemenea prin intermediul școlilor din Anina, Reșița și Bocșa (123 de perechi), diferența fiind distribuită în parohii (12 perechi).

Susținători ai acestui proiect au fost: Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi al Județului Caraș-Severin, Clubul Lions Onix Reșița, Asociația „Din inimă pentru inimă”, Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni și Primăria Municipiului Reșița.

„Această campanie a fost una dintre cele mai reușite de până acum. Nu mi-am imaginat că vom reuși să adunăm așa o sumă importantă, care să aducă atât de multă bucurie copiilor aflați în nevoie. Chiar Centrul Moniom a adunat 200 de perechi de ghetuțe, exact atât cât ne-am propus, semn că oamenii încă nu sunt muți la durerea semenilor. Cu regret constat că așa cum se întâmplă în mai toate campaniile umanitare, cei care dăruiesc cel mai mult sunt oamenii simpli. În cazul campaniei noastre tind să înclin că balanța a înclinat tot în favoarea omului de rând, ca mine, ca dumneavoastră, cei care zilnic ne orientăm spre cei aflați în suferință. Dar speranță încă este, m-am întâlnit în această lună și cu oameni cu dare de mână, ce au dorit să-și păstreze anonimatul și care au dăruit sume consistente pentru acest caz și cărora nu pot decât să le mulțumesc”, a spus pentru Express de Banat părintele Mihai Ciucur, din parohia cartierului reșițean Moniom.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/