Liceul Bănățean a obținut acreditarea pentru programul Erasmus! Este singura unitate școlară din județ

Liceul Bănățean din Oțelu Roșu este singura unitate școlară din județul Caraș-Severin care a obținut, în aceste zile acreditarea, în vederea accesării finanțării în cadrul Programului Erasmus 2021-2027.

Acreditarea creează o schimbare de paradigmă ce face trecerea de la o distribuire a finanțării bazată pe concurența unor proiecte standard (asemănătoare cu cele din actualul program) depuse în fiecare an, la o distribuire mai echilibrată, bazată pe standarde de calitate. Orice organizație capabilă să planifice în avans și să îndeplinească standardele de calitate Erasmus + poate să primească o acreditare și să i se ofere șansa unei implementări pe termen lung a obiectivelor sale strategice.

În funcție de strategia instituției, acreditarea poate fi acordată pentru o perioadă de maximum 7 ani și reflectă obiective instituționale pe termen lung, pentru a căror îndeplinire mobilitățile pentru elevi, profesori, formatori și alte categorii de personal organizațiilor reprezintă un instrument relevant.

leader board 728 x 90 px

Organizațiile acreditate devin parteneri de încredere în program, dovedind că sunt capabile să furnizeze activități de înaltă calitate și să contribuie la o educație mai bună la nivel național și european.

Ne bucurăm să ne aflăm printre cei selectați iar acordarea acestei acreditări ne motivează să continuăm ceea ce am început acum 10 ani în domeniul pregătirii profesionale VET, a elevilor și a cadrelor didactice din liceul nostru”, precizează directorul liceului prof. Daniela Chelbea.

Din județul Caraș-Severin Liceul Bănățean este singura unitate școlară care a depus o cerere de finanțare pentru acreditare, având o istorie de 10 ani de zile în accesarea proiectelor de pregătire profesională în domeniul tehnic și de IT, prin Programele Leonardo și Erasmus +.  Din Caransebeș mai se poate mândri cu o acreditare, dar prin Carta Vet a programului Erasmus +, Liceul Tehnologic Trandafir Cocârlă, prin coordonator Dinu Poiană.
Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș singura unitate din județ deținătoare de Carta VET, pentru că a obținut Acreditarea Erasmus 2020-1-RO01-KA120-VET-095506, în domeniul formare profesională fiind evaluată cu 100 puncte.

Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel transfrontalier. Organizațiile acreditate Erasmus vor obține un acces simplificat la oportunitățile de finanțare din cadrul acțiunii-cheie 1 a viitorului program (2021-2027).