Liceenii bocșeni au comemorat Mica Unire!

explo 1000x200

Ziua de astăzi a fost zi de sărbătoare în liceele din Bocșa. Cei 155 de ani de la Mica Unire au fost sărbătoriți prin două lecții inedite de istorie.

Elevi ai Liceului Tata Oancea, împreună cu elevii de la Liceul Tehnolgic din Bocșa au luat parte la o întâlnire inedită de comemorare a zilei în care a avut loc Mica Unire. Sub tutela profesorilor de istorie care-i îndrumă pe băncile liceului, a publicistului Tiberiu Popovici și a profesorului universitar Mihai Vișan, liceenii au prezentat mai multe aspecte mai puțin cunoscute din viața lui Alexandru Ioan Cuza de la actul unirii, dar și aspecte mai puțin cunoscute legate de Banatul acelor vremuri.

,,Casa Orășenească de Cultură, Primăria și Consiliul Local, împreună cu cele două licee, am organizat două lecții deschise despre acest eveniment. Se împlinesc 155 de ani de la Mica Unire și am prezentat aspecte mai puțin cunoscute din viața marelui Alexandru Ioan Cuza de la actul unirii. Aceste aspecte din istoria națională sunt benefice pentru tânăra generație și ne-am dori ca toate manifestările dedicate istoriei, eroilor neamului și personalităților culturale românești să își găsească locul în rândul tinerilor bocșeni”, a declarat Dan Liuț, director la Casa Orășenească de Cultură din Bocșa.

Liceenii au ascultat cu interes povețele amintite de profesorii lor de curs Dănuț Stănchescu și Simona Jivan, dar și ale celor doi invitați prezenți la eveniment. De asemenea, au participat activ cu o serie de prezentări pe care le-au documentat special pentru acest eveniment. ,,Este foarte importantă pentru noi această întâlnire, pentru că am aflat multe detalii pe care cărțile de istorie nu le au în ele, am aflat foarte multe despre omul Cuza, dar și despre politica pe care a dus-o în timpul domniei lui”, a declarat Sibile Saba, elevă în clasa a X-a.

banner 970 x 250