Sinuciderile șocante îi cutremură pe cărășeni!

Neajunsurile, decepțiile în dragoste sau singurătatea au împins în ultimii ani tot mai mulți cărășeni spre sinucidere. Cazurile tragice cu cei care și-au pus capăt zilelor au rămas puternic impregnate în memoria cărășenilor.

Cele mai tragice sinucideri au rămas în mintea cărășenilor și nu vor fi uitate poate niciodată. Unul dintre cazurile care au rămas în istorie este cel al unei tinere reșițene care, suferind din dragoste, a ales să-și pună capăt zilelor fără să se gândescă la repercusiunile faptelor sale. Incidentul a marcat un oraș întreg. Tânara avea probleme în dragoste și, chiar dacă era gravidă în doar câteva luni, s-a spânzurat de marginea balconului, la etajul nouă al unui bloc din zona Govândari. Oamenii au privit atunci înmărmuriți cum două suflete au ales să se stingă.

Un alt caz stupefiant a fost cel al unui tânăr de doar 27 de ani din Reșița. Tragedia a avut loc în luna ianuarie a anului 2012. Tot dragostea a fost și în acest caz motivul pentru care tânărul a ales să moară. Acesta s-a spânzurat de stema de inox care se află la intrarea în Reșița din direcția Lupac. Bărbatul nu a lăsat niciun bilet prin care să-şi explice gestul, însă prietenii săi au susținut că motivele pentru care a ales să se sinucidă erau problemele în dragoste.

O altă nenorocire a avut loc în toamna anului 2013 în Clisura Dunării. După ce tatăl a murit, mama a abandonat-o la o vârstă fragedă, iar visul nu îi putea deveni realitate, o adolescentă şi-a pus capăt zilelor. Denisa Sofia Nistoran s-a sinucis într-un apartament din oraş, unde de altfel şi locuia împreună cu bunica sa. Tânăra de doar 19 ani numai ce absolvise Liceul Tehnologic ,,Clisura Dunării” şi își dorea să urmeze Facultatea de Medicină la Timişoara, dar lipsa banilor nu i-a îndeplinit visul. Fata a fost admisă la facultate, însă cu taxă, iar bunica ei nu avea bani să o întreţină la studii, fapt care a determinat-o să ia un pumn de pastile, decizie care i-a curmat viaţa.

Sinuciderile par să se țină lanț și în 2014

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Județul a pășit în noul an cu alte trei cazuri traumatizante în care oamenii aleg să-și încheie socotelile cu viața. Unul dintre aceste cazuri este cel al unei bătrâne din Reșița. Rămasă singură după moartea fiului său, la puțin timp după ce l-a condus pe acesta pe ultimul drum, bătrâna și-a pus capăt zilelor sub privirile înmărmurite ale vecinilor. Doborâtă de durere, femeia a încercat să se arunce de la etajul patru în interiorul blocului în care locuia. Soarta a făcut ca aceasta să cadă doar până la etajul trei, de unde a fost ajutată să se ridice de un vecin, care nu-i cunoștea intențiile. Ce-a de-a doua încercare de sinucidere i-a fost fatală însă. Bătrâna s-a prăbușit fără suflare la parterul blocului.

Poate cea mai șocantă poveste este cea a lui Vasile Chindriș. Tânărul de 27 de ani și-a pus capăt zilelor din cauză că iubita l-a părăsit. Modul în care a decis să facă acest lucru însă a marcat pe toată lumea. Acesta s-a deplasat la Dognecea alături de alți trei prieteni, pentru a încerca să o convingă pe iubită să se împace. Planul i-a eșuat, iar în timp ce se îndrepta spre ieșirea din comuna Dognecea le-a mărturisit celor din mașină că dorește să își pună capăt zilelor. Nu mult a durat de la cele spuse până la momentul în care bărbatul a tras brusc de volan, iar mașina a plonjat în lacul din Dognecea. Chiar dacă ceilalți trei oameni aflați în mașină au ieșit singuri la suprafață, trupul tânărului a fost înghițit de ape, sub privirile prietenilor.

La nicio săptămână de la tragicul incident de la Dognecea, un alt bărbat a ales să-și pună capăt zilelor. Locuitorii din Govândari au fost martorii unei scene de groază când bătrânul de 93 s-a aruncat de la etajul zece al unui bloc din zona Intim. Vecinii nu își pot explica gestul bărbatului, susținând că acesta nu ducea lipsă de bani, pensia fiind una bună, și nici nu suferea de singurătate, locuind împreună cu fiul și nora sa. Cu toate acestea, bătrânul a ales să moară fără a lăsa un bilet care să-i explice gestul.

tmc 640